Foto: screenshot Pink tv, Printscreen/Facebook

tragedija kod mesta džep

ZAVRŠENA OBDUKCIJA ANĐELE NASTRADALE U JUŽNOJ MORAVI: Devojka nije preminula od povreda zadobijenih u nesreći

Crna Hronika
> 14:39h

Više javno tužilaštvo u Vranju zatražilo je od lekara Zdravstvenog centra pisano izjašnjenje o zdravstvenom stanju dve devojke, koje su preživele saobraćajnu nesreću u Vladičinom Hanu, kako bi čeriti dana nakon tragedije mogle biti saslušane.

Tek nakon uzimanja izjava od njih, znaće se više detalja o nesreći kakvu jug Srbije ne pamti, a koja se dogodila u subotu rano izjutra, kada je automobil, u kom su bile četiri drugarice iz Predejana, sa magistralnog puta Vladičin Han - Leskovac kod mesta Džep sleteo u Južnu Moravu.

foto: Facebook

Nastradala je Anđela M, koja je pronađena odmah nakon nesreće, a obdukcija je pokazala je da je smrt nastupila utapanjem, iako je devojka zadobila i brojne telesne povrede, piše Telegraf.

Telo Katarine P, koja je nestala nakon strašne saobraćajne nesreće kod Vladičinog Hana, pronađeno je danas. Telo je pronađeno u neposrednoj blizini mesta gde je nađeno i telo njene drugarice.

Prema navodima iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju, A. S. koja je upravljala vozilom i K. M. su prošle sa povredama glave i ogrebotinama, van životne opasnosti su i zbrinute su u Zdravstvenom centru Vranje. Dve preživele devojke iz automobila neće biti saslušane dok lekari ne procene da su za to stvoreni uslovi.

foto: Facebook

Danijela Trajković, Viši javni tužilac, kaže da se čeka odluka lekara o stanju devojaka, kako bi od njih mogle da se uzmu izjave, bilo u prostorijama Zdravstvenog centra Vranje ili u prostorijama Višeg javnog tužilaštva.

- Očekujemo pisani odgovor lekara o stanju devojaka koje bi trebalo da budu saslušane. Trebalo bi da bude odrađeno i veštačenje telefona koji su pronađeni na mestu nesreće, ne znamo čiji su, kojim devojkama su pripadali - kaže Trajkovićeva.

U Predejanu i Vladičinom Hanu kažu da mnogi traže četvrtu devojku i da su izašli da pomognu. Nesreća se dogodila u subotu, oko 4 časa ujutro, kada su se četiri devojke vraćale kući u Predejane sa izlaska u Vladičinom Hanu. Prvi rezultati istrage govore da su verovatni uzroci nesreće neprilagođena brzina putu.

(Kurir.rs/Telegraf)

Bonus video: