Foto: Promo RTS

Područje bez signala

BIVŠI LJUBAVNICI OPET KAO PARTNERI! Pojavili se zajedno na premijeri, a gledaćemo ih i u HIT SERIJI (FOTO)

Kultura

Regionalna hit serija "Područje bez signala" na RTS Sve o porudžbini misterioznog klijenta Posle nagrada u Francuskoj i Nemačkoj, od 19. februara na RTS stiže hit serija "Područje bez signala", nastaloj u saradnji Hrvatske, Slovenije i Srbije.

foto: Promo RTS

Prethodno je na najznačajnijem festivalu TV serija u Lilu "Serias Mania 2021" u konkurenciji od 60 ostvarenja iz celog sveta, osvojila Grand Prix za najbolju seriju u programu International Panorama, kao i nagradu publike na "Seriencamp" festivalu u Minhenu.

foto: Promo RTS

Sada je trenutak da se ova serija nađe i pred televizijskom publikom u Srbiji, zahvaljujući RTS koji je otkupio prava za njeno emitovanje. Priča prati Olega i Nikolu, dva zagrebačka majstora preživljavanja, koje u zabačeni gradić dovodi porudžbina misterioznog klijenta iz Magreba da mu isporuče turbinu kakva se više ne proizvodi.

Oni obnavljaju davno zatvorenu fabriku u gradu utonulom u beznađe, a kada gradić živne i meštani radom povrate izgubljeno dostojanstvo i nadu, klijent nestane i turbina ostaje bez kupca. Nakon niza bezuspešnih pokušaja da je prodaju, Nikola i radnici pronalaze način da beznadežnu situaciju pretvore u novi početak.

foto: Promo RTS

Reditelj serije je Dalibor Matanić, scenaristi su Hana Jušić, Milan F. Živković i Jelena Paljan, producentkinja Ankica Jurić Tilić. Serija je nastala prema istoimenom romanu Roberta Perišića koji je do sada izdat u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, SAD, Francuskoj i Velikoj Britaniji, a proizvela ju je zagrebačka "Kinorama" u koprodukciji sa slovenačkom produkcijskom kućom "Perfo", srpskom "Sense Production" i finskom "Citizen Jane", a prava su otkupile slovenačka televizija Pro Plus i Radio-televizija Srbije.

foto: Promo RTS

U seriji su ponovo partneri Goran Bogdan i Jovana Stojiljković. Par se nedavno pojavio zajedno na premijeri predstave "Alisa u zemlji strahova", što je potvrda da su ponovo u velikoj ljubavi.

FOTO: Damir Dervišagić
FOTO: Damir Dervišagić
FOTO: ATA images
FOTO: ATA images
FOTO: ATA images

Kurir.rs

Bonus video: