Foto: Profimedia

Tajni sastojci menjaju sve

POBOLJŠAJTE UKUS HRANE: Iskoristite nekoliko trikova uz pomoć kojih će jelo biti I ZDRAVIJE I UKUSNIJE

Žena

Dosadilo vam je da stalno jedete hranu koja je uvek isto pripremljena? Sledeći put kada budete spremali neki specijalitet, isprobajte neku od proverenih kombinacija.

Dodajte limun u testeninu

Preskočite stavljanje soli kada sledeći put budete kuvali testeninu, pa umesto da ga solite, na testo iscedite pola limuna. Na ovaj način ćete obroku dati svežinu, a učinićete mnogo za svoje zdravlje.

foto: Shutter

Napravite kajganu sa sirom

Jednom kada probate ovo jelo, nikada više nećete želeti jaja spremljena na drugi način. Sir daje jajima glatku teksturu, koja je zaista neodoljiva. Pomešajte dve kašike maslaca sa četiri kašike krem-sira, pa sve to dobro umutite sa četiri jajeta. Kajganu pecite na laganoj vatri i zapecite prvo s jedne strane, pa onda s druge, kao palačinku.

foto: Profimedia

Dodajte ren u krompir-salatu

Krompir-salata može biti blaga ukoliko u njoj nema preliva, kremasta ako joj dodate majonez ili gorka i pikantna od sirćeta i bibera. Međutim, da biste napravili zaista odličnu salatu, u nju samo dodajte kašičicu ili dve rena.

Napravite ćufte s pireom od jabuka

Naše bake su ovaj trik koristile decenijama. Kombinujte pola kilograma mlevene junetine, 2 jajeta, 1 šoljicu prezle, 1 šoljicu pirea od pečenih jabuka, so i alevu papriku. Masu oblikujte u kuglice, skuvajte ili ispržite, dodajte sos od paradajza - i uživajte.

foto: Profimedia

Kurir.rs/N.B.

Bonus video: