GDE JE PRAVDA

ALO, POLICIJA, ENO GA KOD DIMITROVGRADA Ovako je trgovac ljudima prevario vlasnika rentakara, ali šok je nastao tek POSLE HAPŠENJA

Društvo
> 12:38h

Vlasnika rentakar agencije iz Inđije prevario je klijent koji je iznajmljeni kombi danima koristio za šverc migranata, a da nevolja bude veća policija je zaplenila vozilo jer je korišćeno u izvršenju krivičnog dela!

Gotovo apsurdno zvuči da je vlasnik rentakar agencije A.N. čak pomogao i u otkrivanju krivičnog dela, ali mu je ipak oduzet kombi Njegov advokat Dejan Dobrosavljević otkrio je detalje nesvakidašnje prevare koja se dogodila pre otprilike četiri meseca.

- Ovo je jedna jako specifična situacija. Naš klijent drži rentakar agenciju i on je zainteresovanom licu, kao što to radi godinama, iznajmio vozilo i potpisao ugovor. Legitimisao je lice kojem iznajmljuje vozilo, a ugovor je trajao pet dana. Na ugovoru je stajala klauzula da se prevozi paletna roba na relaciji Beograd-Niš. Kao i svaki ozbiljan privrednik pratio je kretanje vozila pošto ima ugrađen GPS - rekao je Dobrosavljević u jutarnjem programu Kurir televizije.

foto: Kurir televizija

A.N. je prema njegovim rečima ubrzo uvideo da se vozilo na auto-putu kreće neobično velikom brzinom od 120-130 km/h.

- Vozilo je potom prošlo Niš i Pirot i ušlo u pograničnu zonu kod Dimitrovgrada. Primetio je da nešto nije u redu i plašeći se da vozilo ne bude otuđeno pozvao policiju. Ispričao im je sve vezano za to vozilo i lokacijom koju im je dao omogućio da uhapse tu osobu. U kombiju su pronašli 27 migranata - naveo je advokat Dobrosavljević.

Advokat se potom osvrnuo na problem koji je nastao nakon hapšenja.

- Problem se pojavio u postupanju nadležnog tužilaštva pošto je zakon tako propisao da se sredstva koja se koriste za izvršenje dela, prelaska preko državne granice i krijumčarenje ljudi, moraju oduzeti. Čovek koji je pomogao u otkrivanju krivičnog dela sad snosi posledicu i nema osnovno sredstvo za rad - rekao je Dobrosavljević.

foto: Profimedia

Naveo je da je glavni problem nesavršenost pravne norme.

- Zbog nesavršenosti pravne norme dolazi do ovakvih situacija. Tužilaštvo koje postupa po konkretnom predmetu ima krajnje usko tumačenje i nema širinu. Sad su zauzeli stav da to sredstvo za izvršenje krivičnog dela treba biti oduzeto - istakao je advokat.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video: