Foto: Zorana Jevtić

TV ekran

VIŠE SMO VREMENA PROVELI NA PROBAMA NEGO NA SNIMANJU Vanja Nenadić o filmu Jazavac pred sudom

Kultura

Samo jedan dan nakon što je 2. februara održana premijera filma "Jazavac pred sudom", ova filmska adaptacija čuvene pripovetke Petra Kočića počela je da se prikazuje u bioskopima. Priču koja nadilazi vreme australijskog reditelja Marka Vindona, a sa domaćom glumačkom postavom na čelu sa Danielom Kovačevićem, privukla je pažnju gledalaca.

- Početna ideja je bila da mi to snimamo, pa makar ga objavili na Jutjubu. Međutim, sve kockice su se složile. Uradili smo jednu fantastičnu stvar, a to je da smo imali duge pripreme, toliko smo ga dugo pripremali da smo praktično imali gotov film pre snimanja i onda smo ga uradili za dva dana. Priča je prilagođena filmskom jeziku, a promena u odnosu na originalnu pripovetku Petra Kočića je što umesto jednog sudije, ovde imamo tri sudije i to žene - objašnjava Daniel Kovačević alijas David Štrbac.

foto: Zorana Jevtić

Te tri žene su glumice Ema Gojković, Tamara Radovanović i Vanja Nenadić, koja je posebno istakla da joj se dopala ideja reditelja da muškog sudiju iz originalnog dela u filmu ožive čak tri žene sudije, jer je prema njoj to ilustracija ženske moći danas.

- Imali smo probe nekoliko nedelja, što nije tako uobičajeno za naša snimanja, ali zato i jeste tako brzo snimljen. Tako da je više vremena uloženo u probe, pa je i sama realizacija bila lakša - ističe Vanja za TV Ekran i dodaje: - Mi smi prvo imali u planu da napravimo kratak film tako da je ovo nadmašilo sva naša očekivanja, u današnje vreme izbaciti film kao takav je već uspeh, a pogotovo kada je to nešto čemu se niste ni nadali - kaže glumica koju je televizijska publika zavolela u serijama "Biser Bojane" i "Tajne vinove loze".

foto: Pritnscreen/Instagram

Kurir.rs