Foto: Printscreen/Ucentar

reagovali nadležni

ČEKA JE TUŽAN KRAJ! Uhvaćena odbegla svinja koja je nakon SMRTI VLASNIKA mesecima terorisala Ilićevo SAMO JE HTELA DA NAĐE HRANU

Srbija

Meštani prigradskog naselja Ilićevo kod Kragujevca nakon tri meseca konačno mogu da odahnu.

Odmetnutu svinju koja je terorisala meštane od polovine novembra uhvatili su nadležni organi i poslali u klanicu. Tu će dočekati kraj svog slobodnog života, a svo meso će biti predato njenoj vlasnici.

- Кomunalna inspekcija grada Кragujevca već duže vreme na osnovu zahteva Saveta MZ Ilićevo pokušava da reši problem odbegle svinje koja se otrgla iz dvorišta vlasnice s obzirom na to da nije držana u adekvatnim sanitarno-higijenskim uslovima predviđenim za ovakvu vrstu životinja - rečeno je u gradskoj upravi.

Odlukom grada Кragujevca o držanju i zaštiti domaćih životinja na teritoriji MZ Ilićevo, inače, nije dozvoljeno držanje papkara i kopitara.

- Komunalna inspekcija grada Кragujevca locirala je svinju i uz saglasnost vlasnice za životinju je izdato zdravstveno uverenje veterinarske ambulante. Nakon toga svinja je transportovana u klanicu "Budućnost" koja će obaviti uslužno klanje i izdati potvrdu o ispravnosti mesa. Svinja je uhvaćena 9. februara oko 17 časova u Ulici Dragomira Ostojića i smeštena je u karantin klanice - kažu nadležni.

Na ovaj način stavljena je tačka na dvostruku agoniju, kako napuštene životinje, koja je tumarajući i rijući po dvorištima i jureći za decom iz obližnje škole očajnički pokušavala da se prehrani, tako i meštana Ilićeva.

Napuštena i bolesna svinja, nadasve gladna, podsetimo, mesecima je lutala tim krajem. Nije ni mogla da hoda jer je imala veliku izraslinu na zadnjoj desnoj nozi. Nasrtala je na decu koja idu u obližnju školu, ali i na odrasle.

- Njen vlasnik je umro i od tada niko o njoj ne brine. Njegova žena je ostala sama i nije sposobna da je čuva. Sin radi u inostranstvu. Puštena je i slobodno luta. Gladna po celi dan traži hranu. Rije i prekopava dvorišta. Kad vidi decu koja idu u školu udaljenu pedesetak metara odavde, istrčava na asfalt i juri. Misli da je u rančevima i kesama hrana... U strahu smo jer je obolela, a i agresivna - rekao je pre nekoliko dana meštanin Zoran Stanković.

(Kurir.rs/Ucentar.rs)