NAPUŠTENA SVINJA DRŽI ILIĆEVO U STRAHU: Vlasnik preminuo, a IZMUČENA ŽIVOTINJA mesecima napada ljude i upada u dvorišta (VIDEO)
Foto: Printscreen/Ucentar

neverica

NAPUŠTENA SVINJA DRŽI ILIĆEVO U STRAHU: Vlasnik preminuo, a IZMUČENA ŽIVOTINJA mesecima napada ljude i upada u dvorišta (VIDEO)

Srbija -

Meštani prigradskog naselja Ilićevo u Kragujevcu duže od dva meseca strepe zbog neobične pošasti.

Napuštena i bolesna svinja, nadasve gladna, luta tim krajem. Hramlje jer ima veliku izraslinu na zadnjoj desnoj nozi. Nasrće na decu koja idu u obližnju školu, ali i na odrasle. Niko do sada nije reagovao iako su građani i nadležna Mesna zajednica slučaj prijavili nadležnima.

Izmučena životinja upada i pravi haos po okolnim dvorištima, izleće na ulicu, juri decu, a penzioner Zoran Stanković kaže da vodi borbu sa svinjom od polovine novembra.

- Njen vlasnik je umro i od tada niko o njoj ne brine. Njegova žena je ostala sama i nije sposobna da je čuva. Sin radi u inostranstvu. Puštena je i slobodno luta. Gladna po celi dan traži hranu. Rije i prekopava dvorišta. Kad vidi decu koja idu u školu udaljenu pedesetak metara odavde, istrčava na asfalt i juri. Misli da je u rančevima i kesama hrana... U strahu smo jer je obolela, a i agresivna - rekao je Zoran Stanković.

06:56

Napuštena svinja pravi haos u Kragujevcu: Juri decu i stare i upada u dvorišta u potrazi za hranom

Njegovo dvorište je prekopano, a okolne bašte su uništene. Svinja danju traži hranu kako zna i ume. Noću se zavlači gde stigne i to uglavnom u napuštena dvorišta i tu spava.

I Biljana Milutinović je uplašena od napuštene životinje.

- Raskopala mi je dvorište. Ta svinja me je nekoliko puta napala i jurila. Nisam zdrava, u penziji sam, mogu da padnem svakog trenutka. Životinja je bolesna. Krvari svuda. Plašimo se da nam ne prenese neku zarazu. Žalila sam se svuda, ali uzalud - kaže Biljana Milutinović.

Meštani navode da im je ipak žao nesrećne životinje. Nadaju se da će nadležne službe i da reše problem pre nego što se neko zarazi ili strada.

(Kurir.rs/Ucentar.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track