Foto: Privatna Arhiva

konačno

MAGI IZ EKV DOBILA MURAL U BEOGRADU: Tri meseca su se čekale dozvole, a evo kako izgleda novi rad umetnika DENIJA BOŽIĆA! (FOTO)

Kultura

Strit art umetnik Deni Božić iz Doboja, koji je naslikao više od sto murala, nedavno je uradio još jedan, posvećen Margiti Magi Stefanović. On se nalazi na Banjici.

- Prvobitna želja nam je bila da Margita dobije mural na jednoj od adresa u centru na kojoj je stanovala i koju je volela. Posle tog poraza, pokušali smo da nađemo bilo kakvu drugu adekvatnu lokaciju u centru grada. Tri meseca su trajali porazni pokušaji da i ona dobije mural negde u centru grada. Razgovaralo se s nekim od dokazanih umetnika koji su muralima oslikali dobar deo centra Beograda, ali su postojale prepreke u vidu dozvola, odobrenja, saglasnosti. A onda smo Margitu nacrtali u našem naselju. Na Drugaku. I možda smo time ostvarili prvobitnu želju, da i Margita na neki način postane deo priče o naselju Banjica... U nadi da će je naselje prihvatiti, zavoleti, čuvati i sačuvati - navode u saopštenju pokretači ove ideje.

Margita Stefanović rođena je 1. aprila 1959. u Beogradu, a preminula je pre dve decenije, 21. septembra 2002. godine.

Mladom umetniku nije prvi put da radi portret jedine dame iz benda Ekatarina Velika. U njegovom rodnom Doboju naslikao je mural Milana Mladenovića i Margite, kojoj se ne vidi celo lice, već samo jedan deo. Takođe, u Mariboru, u Sloveniji, postoji mural posvećen članovima muzičke grupe Ekatarina Velika na kom je i Margitina crno-bela kontura. Deni se proslavio kad je na Limanu uradio mural posvećen Đorđu Balaševiću.

foto: Kurir

Kurir.rs

Bonus video: