SCENIRANJE

ODAVDE JE ŠABAN ŠAULIĆ KRENUO SA NAMEROM U VELIKI GRAD Kafana u Šapcu krije najlepše momente i tajne iz Šaulićevog života

Stars
> 17:02h

Ove godine 17. februara će se navršiti tačno tri godine kako nas je legendarni pevač Šaban Šaulić napustio, ekskluzivno u Sceniranju o njemu govorila je njegova ćerka, pevačica Ilda Šaulić.

A u emisiji Sceniranje Vanja Camović je gledaoce podsetila i na Šabanove početke.

Šaban je rođen u Šapcu, 1951. godine. A ulica Avde Karabegovića bila je ulica u kojoj je odrastao Šaban Šaulić. Prvi put je pustio glas u kafani svog komšije i dobrog prijatelja, Lile. Ko god bi došao u Šabac, znao bi za ovo mesto.

foto: Kurir televizija

- Bio je često naš gost. Bio je skroman čovek, tih i neprimeta, a veliki i kao čovek i kao pevač - rekla je Zorica Ahmetović.

foto: Kurir televizija

Tu je snimio i spot za pesmu lepi dan mog detiljstva.

foto: Kurir televizija

- Pevao je na mom rođendanu. Jedna velika čast je to za mene bila. Bio je ovde u ovaj kafani u mojoj porodici. Tu je Šaban dolazio. Bio je magnet za ovaj kraj. Kad se oin pojavi to je bilo baš veliko. Pevao je kada mi je bio na rođendanu - rekao je Kristijan Ahmetović.

foto: Kurir televizija

Tada je zapevao je "Raširi ruke o majko, stara".

Podsetimo, 17. februara 2019. godine, rano ujutro, Šaban Šaulić je izgubio život u saobraćajnoj nesreći. Naime, nakon održanog koncerta u Bilefeldu u Nemačkoj, rano ujutro na putu Bilefeld – Gutersloh, pijani vozač bez dozvole je u Mazdi 6 udario otpozadi u vozilo Seat u kojem su se Šaban Šaulić, Mirsad Kerić i Boban Stojadinović. Vozač Seata izgubio je kontrolu i završio u bankini, pri čemu svi bivaju teško povređeni, a tokom dana kasnije Šaban Šaulić ne uspeva da preživi zadobijene povrede. Dan kasnije od zadobijenih povreda preminuo je i Mirsad Kerić.

Šaban Šaulić je sahranjen 22. februara 2019. godine na Novom groblju u Beogradu, u Aleji zaslužnih građana. Komemoraciji i sahrani prisustvovao je veliki broj građana, a tokom spuštanja sanduka, svirala je njegova pesma „Ne plači dušo“.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video: