Foto: Uroš Arsić/Mondo

nesrećni slučaj

VATRA BUKNULA OD PIKAVCA: U požaru nastradao Miodrag Stojiljković (82)! Komšije ugasile buktinju

Crna Hronika

Prizor je bio jeziv. Uspeli smo da ugasimo požar, koji je zahvatio kuću našeg komšije Miodraga Stojiljkovića (82), ali je njegovo telo već bilo ugljenisano. Živeo je sam, a ja sam se starala o njemu - kaže Ljiljana Stanković iz sela Ličje kod Gadžinog Hana, koja je prva primetila požar u zaseku Kovačići i odmah alarmirala vatrogasce.

Odmah posle gašenja požara urađen je uviđaj o uzroku izbijanja vatre, ali se policija i vatrogasci još ne izjašnjavaju kako se zapalila soba u kojoj je Miodrag uglavnom boravio. Kuća je novije gradnje, pa su ostale prostorije ostale neoštećene. Najverovatnije je reč o nesrećnom slučaju, a komšije sumnjaju da je požar izazvao pikavac, jer u sobi u kojoj je Miodrag nađen mrtav nije bilo grejnih tela.

- Bio sam kod komšije da mu pomognem da oteli kravu kada smo čuli LJiljanu kako doziva u pomoć. Odmah smo dotrčali i počeli da gasimo vatru. Znali smo da je Miodrag u kući i dozivali smo ga, ali se nije javljao. Nismo imali opremu da uđemo u kuću, jer bi se i sami pogušili od dima koji je kuljao na sve strane. Kada smo ugasili vatru, imali smo šta i da vidimo - očajan je komšija Pejča Mitić.

Još potresena komšijinom smrću, LJiljana kaže da je Miodraga obilazila, spremala mu hranu i davala lekove. Kaže da je u poslednje vreme bio depresivan, ali da ona nije znala kako da mu pomogne.

- Obilazila sam ga najmanje dva puta dnevno - kaže LJiljana. - Imao je redovno obroke i terapiju. Bila sam i tog jutra kod njega, ali me je nakon toga zvao još dva puta i govorio mi da mu nije dobro. Savetovala sam ga da se odmara, jer šta mu drugo ja mogu. Krenula sam oko 17 časova da mu dam lekove za smirenje, i videla da se dimi iz kuće. Odmah sam posumnjala da mu se nešto desilo i zvala sam pomoć.

Ova tragedija uznemirila je žitelje zaplanjskih sela u kojima su mahom staračka domaćinstva, pa u nemilim situacijama teško mogu jedni drugima da pomognu. Miodragove komšije jesu bile prisebne i odmah su počele da gase vatru, ali nesrećnom čoveku nije bilo spasa.

Kurir.rs/Novosti