Foto: Printscreen/Facebook

preslatko

NIŠTA LEPŠE NEĆETE VIDETI DANAS! Beba koala raznežila INTERNET, a ljudi ne mogu da veruju kako SLATKO pije mleko! (VIDEO)

Zanimljivosti
> 12:38h

Predivan video bebe koale kako pije mleko iz flašice osvojio je srca gledalaca iz celog sveta. Koalu Čeri je spasila veterinarska sestra za divlje životinje Keri Mačado.

Ona je uživala u noćnom hranjenju, a na snimku se čuje kako gladna koala, udobno umotana u meko zeleno ćebe u krilu medicinske sestre, nestrpljivo cucka flašicu za bebe.

Ovaj snimak koji je rastopio i najtvrđa srca, ima preko 20.000 pregleda, a brojni korisnici društvenih mreža su ostavljali komentare.

- Moj majčinski instinkt udara jako sada. Predivna je - napisala je jedna žena.

- Čeri je predivna i pravi mali zvrk. Sviđa mi se taj zvuk - napisala je druga.

- Preslatka je, volela bih da mogu da je držim u naručju - podelio je treći korisnik.

Drugi komentator se našalio da je to "težak posao" da se spava 23 sata dnevno.

U još jednom preslatkom videu, beba Čeri se udobno zavalila u drvo eukaliptusa koji je glavni izvor ishrane ovog torbara. Iako je otrovno za druge životinje i ljude, ovo drvo ima dvostruki benefit za koale: i kao izvor hrane i dom za divlje koale.

Koale se smatraju ugroženom vrstom u Novom Južnom Velsu, Kvinslendu i delovima Kanbere u Australiji. Čišćenje staništa i klimatske promene su odigrale veliku ulogu u opadanju broja vrsta, kao i bolesti, požari i saobraćajne nesreće. Najnovija procena je da u zemlji živi između 32.000 i 58.000 koala, što je pad sa između 46.000 i 82.000 u 2018. godine.

Životinje se nalaze u jugoistočnom delu Australije od srednjeg severa Kvinslenda preko Novog Južnog Velsa, Viktorije i do Južne Australije. Podaci pokazuju da su životinje sada izumrle u disktriktu Riverine - direktno u centru staništa koala, dok se procenjuje da ima manje od hiljadu u Južnoj Australiji.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video: