Foto: Zorana Jevtić

USNS odlučio

KURIR PONOVO NAJBOLJI I NAJBRŽI Našoj sportskoj redakciji priznanje za EKSKLUZIVU GODINE!

Sportski novinar Predrag Gajić, zamenik urednika sportske rubrike Kurira, dobitnik je godišnjeg priznanja Udruženja sportskih novinara Srbije.

Ostali sportovi
> 19:06h

Žiri je priznanje Ekskluzivna vest dodelio Gajiću za tekst da se Željko Obradović vratio u KK Partizan. Vest je objavljena na sajtu Kurira 19. juna 2021, a ubrzo je postala viralna i izazvala je pravi potres ne samo u Srbiji i regionu već i u Evropi.

foto: Printscreen

Ovim je samo potvrđeno da je Kurir uvek u žiži dešavanja i da plasira ekskluzivne informacije, što nas izbacuje u sam vrh elektronskog i pisanog novinarstva u Srbiji.

foto: Zorana Jevtić

- Drago mi je što sam dobitnik ove nagrade, hvala Udruženju sportskih novinara Srbije što je baš ovu vest prepoznalo kao najekskluzivniju prošle godine. Iako sam je znao nekoliko dana ranije i proverio je iz nekoliko izvora, tada je Željkov povratak u Partizan izgledao kao naučna fantastika. Ta vest je izazvala pravi zemljotres u celoj Evropi. Ovo priznanje je samo dokaz da mi u Kuriru konstantno tragamo za ekskluzivnim informacijama - rekao je Gajić.

foto: Zorana Jevtić

On u sportskoj redakciji Kurira radi od samog početka, dakle, od maja 2003, a objavio je pregršt ekskluzivnih informacija i intervjua. Specijalnost mu je košarka.

Nagradu Zlatni mikrofon dobio je komentator Gojko Andrijašević (Sport klub), dok je dobitnik Zlatnog pera Darjan Nedeljković (Mocart sport). Priznanje Zlatna kamera otišlo je u ruke Andreja Isakovića (AFP). Dopisnik godine je Zorica Ðoković (TV Lav Užice), a nagradu "Branka Prelević" dobila je Snežana Pantović (Radio Beograd).

Ostale nagrade: Ekskluzivni tv prilog (intervju sa Nikolom Jokićem) - Edin Avdić i Nenad Kostić TV Arena, najbolja TV priča: film „Skok“ Aleksandra Miletića, televizijski izdavački poduhvat: "Vek vaterpola velika veština“ autor Katarina Sinđelić PGMnetwork i RTS, pisani izdavači poduhvat - knjiga „Svetski i evropski šampion“, autori Nebojša Petrović, Mirko Vrbica i Igor Gačić.

Najbolji mladi novinar u pisanim medijima je Ðorđe Samoilović (Večernje novosti), a u elektronskim medijima Dejan Karović ( TV Arena).

Nagrade za životno delo dobili su doajeni Miša Vasiljević (Sport), Dobrivoje Janković (Politika), Stojan Petković (Kraljevo) i Dejan Stevović (Sportski žurnal).

Prekovićeva i Filipović sportisti godine

Udruženje sportskih novinara Srbije za najbolje sportiste u 2021. izabralo je karatistkinju Jovanu Preković i vaterpolistu Filipa Filipovića. Oboje su 2021. godinu obeležili zlatnim olimpijskim medaljama, a važe za najbolje na svetu u svojim sportovima.

A. K. / Kurir sport