Foto: Shutterstock

čarobni enterijer

OGLEDALCE, OGLEDALCE MOJE, RECI NAJLEPŠI KO JE! Evo par zlatnih pravila gde da ih stavite kako bi vam STAN izgledao BAJKOVITO

Žena

Do koje mere su ogledala luksuzan deo našeg enterijera, govori i čuvena Dvorana ogledala u dvorcu Versaj, sa 357 ovih bleštavih predmeta na zidovima. Kralj Sunce je tuda šetao sa svojim dvoranima, a noću se od njih odbijala svetlost sveća.

Naš dom ne mora biti Versaj, ali bi valjalo da ima bar nekoliko ogledala koja nam ulepšavaju život. Postoje tradicionalna mesta u stanu gde ih valja držati, što ne sprečava maštu da ih postavi apsolutno svuda. Ipak, na nekim mestima su nužna.

Veliko ogledalo, odnosno ono u kome se vidimo celom dužinom, obično se postavlja u spavaću sobu. Neki garderoberi ga imaju već ugrađeno. Ako ne, dobro je postaviti jedno na vrata jednog od ormana, možda i celom njihovom dužinom. Ono služi da proverimo izgled cele figure dok se odevamo i spremamo. Trebalo bi da pokazuje naš realan izgled, bez sužavanja.

foto: Shutterstock

Naslonjeno na zid je veoma lepa vrsta ogledala koje takođe zbog veličine spada u prostor spavaonice. Idealno je i za manje spavaće sobe, jer otvara sobu i daje joj svetlost. Mogu da se kupe sa stalkom ili bez njega. Obično imaju predivne drvene ili metalne okvire, pa su veliki ukras, a korisna su jer takođe vidimo figuru u celosti.

foto: Shutterstock

Ogledala na ulazu u stan su višestruko korisna jer sebe vidimo na izlazu iz doma i kad ulazimo u njega. Ona su poslednja šansa da nešto na sebi popravimo. Dobro je staviti ih na zid plakara u hodniku, a ako nema mesta za veliko, dovoljno je i ono za veličinu gornjeg dela tela, obično iznad komode.

foto: Shutterstock

Ogledala u kupatilu su naši veliki saveznici. Veliko ogledalo s donjom policom ili ormarić sa ogledalima, kako vam volja, u ovoj prostoriji su preka potreba i svako rešenje je dobro.

foto: Shutterstock

Ogledalo za šminkanje može da bude obično, kao deo toaletnog stola za kojim sedite i stavljate šminku. Dame koje ovom ritualu daju poseban značaj vole onu vrstu koja na sebi ima ugrađeno LED svetlo kako bi bile krajnje precizne.

Kurir.rs/Lena/Lj.J.

Bonus video: