NAJMANJE GA KORISTITE, A GOSTI PRVO TO PRIMETE KAD VAM UĐU U KUĆU: Evo kako da s MALO PARA uredite HODNIK kao iz časopisa
Foto: Profimedia

enterijer

NAJMANJE GA KORISTITE, A GOSTI PRVO TO PRIMETE KAD VAM UĐU U KUĆU: Evo kako da s MALO PARA uredite HODNIK kao iz časopisa

Žena -

Nije važno da li živite u stanu ili prostranoj kući, hodnik je često prostorija koja se najmanje upotrebljava. Ulaz u vaš dom je prolaz kojim stižete do soba u kojima boravite i često nije dovoljno veliki da ga kompletno opremite nameštajem. Ali baš zato što hodnik nije klasična "soba", to ne znači da treba da ga zanemarite.

Hodnik nagoveštava ton kojim ste uredili mesto gde živite i ako se odmah postigne prijatnost ulaska u kuću, više će im se dopasti i ostale prostorije. Hodnik je i lako i teško opremiti - ne treba mnogo stvari, ali treba mašte, ukusa i dobrih ideja. Svako ko je sređivao stan susreo se s dilemom šta treba da se vidi i doživi kad otvorite ulazna vrata. Evo nekoliko ideja kako jednostavno i jeftino hodnik može da zablista.

Hodnik
foto: Shutterstock

Galerija fotografija

Uzan i dug hodnik idealno je mesto da okačite portrete porodice, drage fotografije, pa i umetničke slike. One daju lični pečat domu, naročito ako su svi ramovi iste boje. Zid ne mora da bude beo, možete ga okrečiti bojom koju volite ili prekriti jednobojnim tapetama. Ovakav hodnik podrazumeva da ćete kapute, jakne, cipele, ključeve i ostale stvari koje imate ostaviti na nekom drugom mestu.

Hodnik
foto: Shutterstock

Galerija s policom

I ovo je varijanta za kojom čeznu prazni zidovi. Na jednostavnu policu kojom ćete horizontalno "preseći" zid mogu da stanu razne sitnice, pa i korpa gde ćete ostaviti ključeve.

Hodnik
foto: Shutterstock

Nezamenjiva ogledala

Ako želite da hodnik deluje prostraniji - ogledala su najbolje rešenje. Veliko ogledalo naspram ulaza otvara dom i čini ga većim, a dobitna kombinacija je i ako okačite okruglo ogledalo iznad komode koju ste odabrali.

Hodnik
foto: Shutterstock

Tepisi

Uzano predsoblje prosto čezne za lepim uzanim stazama koje se mogu nabaviti po pristojnim cenama. Ne morate da imate pravi persijaner, dovoljne su žive i kompatibilne boje. Što je prostirka lepša, utisak je bolji.

Hodnik
foto: Shutterstock

Uzana visoka polica

Ne samo što oduzima malo prostora jer ide u visinu, ovakav komad nameštaja je neobično praktičan jer služi da stavite na njega svašta kad uđete u kuću. Ima ih u raznim bojama i u našim prodavnicama. Idealna je za mala predsoblja, a dizajn je jednostavan i efektan.

Hodnik
foto: Shutterstock

Zanimljive tapete

Izazvaćete oduševljenje ako zidove malog hodnika oblepite tapetama s motivima ptica ili životinjama. Nisu skupe, samo se potrudite da ih pronađete.

Kurir.rs/Lj.J.

Bonus video:

00:12

Kaca i Gobelja kupili LUKS stan, a pogled puca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track