Foto: Profimedia

SLATKI START

POSNA PITA SA JABUKAMA I MEDOM: Za početak VELIKOG POSTA poslužite FENOMENALAN SLATKIŠ, preukusan je i brzo se pravi (RECEPT)

Žena

Pravoslavni vernici širom Srbije juče su započeli Veliki, Vaskršnji ili Časni post koji se završava 24. aprila praznikom vaskrsenja Isusa Hrista – Uskrsom.

Zasladite ga odmah na početku, a ovaj fenomenalni slatkiš će oduševiti i sve ostale.

POSNA PITA SA JABUKAMA I MEDOM:

Sastojci:

foto: Profimedia

1 kg jabuka

1 pakovanje kora za pitu

3 velike kašike meda

1 šaka šećera

1 kesica vanilinog šećera

1 šaka brašna

1 dl kidele vode

1 mala kašika cimeta

1 šaka očišćenih oraha

1 šaka suvog grožđa

foto: Profimedia

Priprema:

1. Operite, oljuštite i izrendajte jabuke, ne treba da ih cedite od soka da pita ne bude suva.

2. Pomešajte med s malo kisele vode, orahe sitno naseckajte.

3. Pospite pleh u kojem ćete peći pitu sa malo brašna i upalite rernu, neka se zagreje na 200°C .

4. Uzmite jednu koru i dobro je premažite sa smesom meda i kisele vode, pa preko nje stavite još jednu koru i potom po njoj rastresite izrendane jabuke.

5. Pospite jabuke cimetom, vanilinim šećerom, orasima i suvim grožđem,

6. Savijte napunjene kore u rolnu i poređajte u pleh, pa ih po vrhu poprskajte ostatkom kisele vode.

7. Pecite pitu u već zagrejanoj rerni pola sata, a kada se prohladi možete je dodatno zasladiti šećerom u prahu.

foto: Stock

Kurir.rs/B.M.

Bonus video: