Foto: Shutterstock

IDEALNO U VREME POSTA

BRZINSKI POSNI RUČAK: Sočni oslić sa povrćem iz rerne, prste da poližeš (RECEPT)

Žena

Bilo da postite ili samo želite da se zdravo hranite, ribu bi trebalo jesti minimum jednom nedeljno. Ona je zdrava, a ovako pripremljena i veoma ukusna.

Uz dodatak povrća, dobićete miks različitih ukusa. Brzo se priprema, zato obavezno isprobajte.

Sastojci:

  • 6 fileta oslića
  • 3 šargarepe
  • 300 g zelene boranije
  • 1 tikvica
  • 2 paradajza
  • 2 veća krompira
  • maslinovo ulje
  • so
foto: Profimedia

Priprema:

  1. Krompir, šargarepu i tikvice oljuštite i isecite na kockice, a paradajz na četvrtine.
  2. Oslić, ako je zaleđen odledite, pa papirnim ubrusom pokupite višak vode i usolite ga.
  3. U vatrostalnu posudu ili u pekač sipajte maslinovo ulje, pa stavite povrće koje ste isekli i zelenu, zaleđenu boraniju.
  4. Povrće pospite suvim začinom, pa na njega naređajte filete oslića.
  5. Preko posude stavite aluminijumsku foliju. Stavite posudu u rernu i pecite 30 minuta na 200 stepeni.
  6. Potom skinite foliiju, smanjite temperaturu na 180 stepeni i ostavite povrće i ribu još 10 minuta u rerni.

(Kurir.rs)

Bonus video: