Foto: Profimedia

RECEPT

PREDLOG ZA RUČAK OD KOG KREĆE VODA NA USTA: Pasulj sa kiselim kupusom i rebarcima je uvek ODLIČAN izbor! (RECEPT)

Žena

Pasulj je preporučljiv u ishrani bar jednom nedeljno, jer ovo povrće ima veliku energetsku verednost i jako je hranljiv.

Ovaj stari srpski recept sa kiselim kupusom odličnog je ukusa, a nije težak za pripremu, pa će i početnici u kuhinji zablistati!

Sastojci:

300 g žutog pasulja

300 g kiselog kupusa ribanca

veća glavica crnog luka

3 čena belog luka

200 g slanine

500 g suvih rebara

2 kašike slatke paprike

2 krompira

foto: Shutterstock

Priprema:

1. Dan ranije pasulj prelijte vodom i pustite ga da nabubri. Sutradan odlijte vodu, dolijte novu, dodajte suva rebra i kuvajte.

2. Sitno naseckajte crni luk i prodinstajte ga na ulju.

3. Kad malo požuti, dodajte slatku papriku i kiseli kupus. Podlijte šoljicom vode i dinstajte.

4. Naseckajte beli luk i slaninu, dodajte ih kupusu, dinstajte dok kupus skroz ne omekša.

5. Kada se pasulj i suva rebra skuvaju, dodajte kupus, promešajte i kuvajte.

(Kurir.rs)