NE BACAJTE PRVU VODU U KOJOJ STE KUVALI PASULJ! Nećete verovati za šta sve može da se koristi u KUĆI!
Foto: printscreen

stari trik za domaćice

NE BACAJTE PRVU VODU U KOJOJ STE KUVALI PASULJ! Nećete verovati za šta sve može da se koristi u KUĆI!

Žena -

Domaćice su nekada dom čistile najčešće hranom, pa su tako svežim hlebom prale zidove, kamene podove mlekom, prozori se čistili krompirom...

Danas znamo da su sirće, limunov sok i soda bikarbona moćna sredstva za čišćenje gotovo svih površina i aparata i u kuhinji i kupatilu, a retko ko zna da i pasulj može da bude koristan.

Zapravo, voda u kojoj se ova namirnica kuvala.

Znate kako kada kuvate pasulj, onu prvu vodu bacite? E pa, nemojte! Procedite je (od eventualnih ljuski koje je povrće pustilo), i pomešajte sa vrelom vodom.

Ova mešavina čini čuda za staklene površine - od prozora, preko ogledala, pa sve do posuđa. Predmete dobro poprskajte mešavinom, istrljajte sunđerom, pa isperite.

Za nešto jači "dezinfekcioni" efekat i kod upornijih fleka, možete u smesu dodati i malo alkoholnog sirćeta. Videćete, rezultat je neverovatan!

pasulj
foto: printscreen

kurir.rs

Bonus video:

01:28

SRPSKA RADNIČKA HRANA ZA KOJU ZNA CEO SVET: Pogledajte kako se pravi tradicionalna UŽIČKA KOMPLET LEPINJA (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track