KAKO OČISTITI KOŽNI KAUČ SREDSTVOM KOJE VEĆ IMAMO U KUĆI? Krajnje jednostavno, smesa se lako pravi i uopšte NIJE SKUPA!
Foto: Profimedia

sjajana stvar

KAKO OČISTITI KOŽNI KAUČ SREDSTVOM KOJE VEĆ IMAMO U KUĆI? Krajnje jednostavno, smesa se lako pravi i uopšte NIJE SKUPA!

Žena -

Prolećno čišćenje doma u punom je jeku kako su dani postali duži. Verovatno ćete usred proleća čistiti svoju dnevnu sobu, a jedan fan gospođe Hinč je tražio je njen savet u Fejsbuk grupi.

kozni kauc
foto: Profimedia

Gospođa Hinč, čije je pravo ime Sofi Hinčklif, redovno objavljuje savete za čišćenje na svom Instagram profilu koji prati 4.000.000 ljudi. Profil je toliko popularan da su napravljene Fejsbuk grupe posvećene njoj, gde obožavaoci često traže savete za čišćenje.

Nedavno je jedna žena na stranici gospođe Hinč pitala kako na najbolji način da očisti kožnu garnituru.

"Upomoć! Moju kožnu garnituru treba hitno očistiti, svaki savet je dobrodošao. U samoizolaciji sam tako da ne mogu ići u kupovinu, ali pokušaću sa dostavom", napisala je ona u grupi.

Žena na kraju nije ni trebalo da se brine o odlasku u kupovinu jer je objava preplavljena komentarima koji sugerišu da koristi proizvode za čišćenje koje verovatno već ima u kući. Jedna obožavateljka gospođe Hinč preporučila je upotrebu deterdženta za pranje suđa i toplu vodu.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

"Deterdžent za pranje suđa održaće kožu mekom i lepo je očisti. Ja to radim više od 20 godina, nikad nisam imala ispucalu kožu i iznenadili biste se koliko se prljavštine skine sa kauča. Nema potrebe za otmenim kremama ili vlažnim maramicama.", napisala je odgovor druga žena.

Utrljavanje smese od deterdženta i vode sunđerom ili krpom na kauč popularan je način čišćenja kože, kao što se preporučuje i na drugim veb stranicama za deljenje saveta za čišćenje.

Hidratantni tečni sapuni takođe mogu biti dobri za čišćenje kožnog kauča. Jedino što je bitno jeste da ne sadrže agresivne hemikalije.

Dve najčešće hemikalije koje bi mogle naneti štetu kauču su alkohol i aceton. Korišćenje prirodnih sastojaka ne dovodi samo do boljih rezultata čišćenja, već je i ekološki prihvatljivo. Prirodni sastojak koji se može koristiti za čišćenje kožne garniture je kokosovo ulje, tvrdi treća obožavateljka gospođe Hinč.

"Koristite kokosovo ulje i krpu. Ne samo da će to očistiti kauč, već će nahraniti kožu i još će godinama izgledati kao nov.", objasnila je. Na pitanje masti li kokosovo ulje kožu, žena je rekla: "Ne, ako je koža prava samo je upija."

kozni kauc
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M./Express)

BONUS VIDEO:

51:04

PULS SRBIJE 1.DEO 22.03.2021.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track