Foto: Dragan Kadić, Damir Dervišagić, Shutterstock

lepe vesti

STARI SJAJ! BEOGRADSKO PROLEĆE POSLE 20 GODINA PAUZE: Na festivalu Toni Cetinski i ćerka Đorđa Balaševića

Kultura

Festival Beogradsko proleće vraća se pred publiku u glavnom gradu 29. aprila u Kombank dvorani, posle više od 20 godina pauze.

Ova manifestacija će doneti atmosferu koja je pre tačno šest decenija, kada je nastala u tadašnjoj Dvorani Doma sindikata, zauvek promenila pogled na muziku. Direkcija muzičkog festivala na konferenciji za medije objavila je nazive kompozicija koje su odabrane za takmičarski deo, a izvodiće ih Toni Cetinski, Bojana Stamenov, Željko Vasić i mnogi drugi umetnici.

foto: Pritnscreen

Pored već dobro poznatih lica, ove godine ćemo imati priliku da čujemo pesmu "Lastavica" u izvođenju Borisa Režaka, a autor je ćerka panonskog mornara Đorđa Balaševića - Jelena Beba Balašević. Beba je odmalena bila talentovana za muziku, ali je tek nakon očeve smrti počela da piše pesme.

foto: Dragan Kadić

- Učestvovaću na festivalu Beogradsko proleće s jednom pesmom u saradnji s mojom prijateljicom Bebom Balašević. S njom ću se pojaviti na festivalu. Inače, trebalo je da ta pesma izađe u maju prošle godine, kada je rođendan Đorđa Balaševića - izjavio je Režak za kanal O.

foto: Radio S

Sve numere će se izvoditi uživo, ne na matricu, u pratnji Revijskog orkestra RTS, koji čini blizu 50 muzičara. Umetnički direktor festivala Branko Klanšček otkrio je da je tročlana selekciona komisija (Ana Rogljić, Marko Đorđević, Marko Spalević) imala veoma težak zadatak da odabere 18 kompozicija od 300 prijavljenih.

Kurir.rs/ Andrijana Stojanović

Bonus video: