bez dlake na jeziku

RUŠKA ŽESTOKO ISPROZIVALA VODITELJKE Neće neki novokomponovani da mi pričaju kako ću da akcentujem POGLEDAJTE KAKO IH JE IMITIRALA

Stars
> 16:31h

Novinar Ivan Gajić u emisiji Puls Srbije, u novom segmentu, ugostio je poznate multimedijalne ličnosti novinarku i voditeljku Rušku Jakić i režisera muzičkih spotova Dejana Milićevića.

foto: Promo

Ruška Jakić posebno se osvrnula da voditelje na srpskim televizijama i na njihovo akcentovanje određenih reči poput - Jugoslavija, Kosovo i Metohija, kompozitor, televizija itd.

- Vi novinari ste krivi za sve ovo što se dešava na našem nebu. Vama je najvažnije da se na naslovnoj strani vidi guza i ko je polu-go i ko se valjao na krevetu sa ovim ili onim - započela je Ruška Jakić sa pričom u Pulsu Srbije kod Ivana Gajića.

A potom je žestoko nastavila.

- Ja sam odrasla u jednom drugom vremenu. Počela sam u Politici, a onda na RTS-u kod Baneta Vukašinovića, koji mi je promenio karijeru, a ja došla da izreklamiram časopois. Išla sam kod čuvene Donke Špiček, radio spikerke, kako nih naučila da pravilno govorim i to sam učila 6 meseci - ispričala je Ruška Jakić u Pulsu Srbije kod Ivana Gajića.

foto: Kurir televizija

Voditelj Ivan Gajić postavio je pitanje Ruški kako se pravilno akcentuje.

- Danas kad slušam, čak i nekoga ko vodi dnevnik, ja ga ne razumem, kao da mu neko vetar u leđa gura, ništa se ne razume. Treba govoriti glasno i jasno. Sad se pojavila nova moda - dobar dan, ovo je televizija, a Vi ste kompozitor. Niko nema lektora. Niko nije zadužen za dikciju. Kosovo i Metohija se ispravno kaže. Od kad je sveta i veka. Ti novokomponovani ne mogu da me ubede u njihove akcente - rekla je Ruška Jakić.

foto: Kurir televizija

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video: