Foto: Shutterstock

RECEPT

UKUSNA ČORBA OD SOČIVA: Tanjir pun vitamina i minerala!

Žena

Zdrava i ukusna čorba bez mesa, koju ćete pripremiti brzo i jednostavno. Sočivo je izuzetno zdravo i obiluje mineralima i vitaminima (gvože, magnezijum, fosfor, mangan, cink i kalijum) kao i biljnim proteinima.

Ova posna ukusna čorba je dobar izbor i za sve one koji su na veganskoj ishrani, kao i za one na Hrono ishrani.

foto: Shutterstock

Sastojci: 1 šolja sočiva, 1 glavica luka, 2 šargarepe, 1 šolja pasiranog paradajza, 2 kašike brašna, 3 kašike ulja, čen belog luka, suvi začin, čili prah

foto: Shutterstock

Priprema:

  1. Sočivo potopite uveče u hladnu vodu i ostavite do jutra.
  2. Ocedite, prelijte duplom količinom vode (u odnosu na sočivo) i u mikrotalasnoj pećnici kuvajte 6 minuta.
  3. Za to vreme, očistite i iseckajte glavicu luka i šargarepu pa propržite kratko dolivajući po malo vode.
  4. Brašno razmutite dodajući pasirani paradajz. Sipajte u luk i šargarepu, nalijte kuvanim sočivom i začinite suvim začinom i čili prahom.
  5. Na kraju, iseckajte sitno čen belog luka i dodajte u čorbu pa skinite sa vatre, poklopite i ostavite da malo odstoji.

(Kurir.rs/Lepaisrećna)