Miris i ukus leta

PUNJENE LIGNJE: Domaćice, evo šta da napravite kada se zaželite mora i mediteranske kuhinje! Idealno za one koji POSTE (RECEPT)

Foto: Profimedia

Evo jednog super jela za one koji poste, ali i za one koji obožavaju morske specijalitete...

Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 1,2 kg lignji
  • 2 čena belog luka
  • veza peršuna
  • 1 dl ulja
  • 250 g krompira
  • malo prezli
  • so, biber

Priprema:

1. Lignje očistiti, a krake sitno iseckati. Nožem usitniti beli luk i peršun, pomešati ih sa kracima, posoliti i pobiberiti, dodati prezle i 1 dcl ulja. Sve to promešati, smesom puniti lignje i zatvoriti ih čačkalicom.

2. U zagrejani pleh staviti ulje, lignje i oguljen, isečen i posoljen krompir.

3. Sve to promešati, prekriti folijom i peći u rerni 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni uz povremeno mešanje.

Kurir.rs

Bonus video:

This browser does not support the video element.

02:15
KAO U BALAŠEVIĆEVOJ PESMI! UKUSI VOJVODINE NA JEDNOM MESTU Izvor: Kurir televizija