Foto: Shutterstock

njam njam

PRSTE DA POLIŽEŠ! TREBA VAM ČETIRI SASTOJKA, DOBRA VOLJA I POLA SATA: Napravite ROLOVANE KOBASICE u lisnatom testu! (RECEPT)

Žena

Ako vam se najave iznenadni gosti ili vam treba brza večera, ovaj recept je idealno rešenje.

Potrebno vam je samo četiri sastojka, dobra volja i malo vremena za ove preukusne rolovane kobasice. Iako smo navikli na rolovane viršle, ovaj recept će vas oduševiti.

foto: Profimedia

Sastojci:

500 g lisnatog testa

12 tanjih kobasica

1 jaje

susam za posipanje

foto: Shutterstock

Priprema:

1. Kobasice stavite u tiganj sa vrlo malo ulja, pa ih kratko propržite sa svih strana.

2. Ostavite ih na papirnom ubrusu da se ocedi višak ulja i da se malo ohlade. 3. Istanjeno lisnato testo isecite na tračice debljine oko 3 cm. Oko svake kobasice obmotajte lisnato testo, pa ih poređajte u pleh obložen papirom za pečenje.

4. Premažite ih razmućenim jajetom i pospite susamom, pa stavite da se peku na 220 stepeni dok ne porumene, oko 15 minuta.

5. Ostavite da se malo ohlade, pa ih poslužite uz dodatke po želji.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Stvar ukusa)