NIKO SE OVOGA NE BI SETIO, A TAKO JE JEDNOSTAVNO: Celofan će se sam odvajati! Evo kako da brzo ogulite KOBASICU
Foto: Profimedia

KORISNO

NIKO SE OVOGA NE BI SETIO, A TAKO JE JEDNOSTAVNO: Celofan će se sam odvajati! Evo kako da brzo ogulite KOBASICU

Žena -

Često nas od ukusnog komada kobasice ili salame deli neposlušni celofan koji nikako ne uspevamo lepo da ogulimo, a da ne raskomadamo meso.

To ponekad može biti vrlo frustrirajuće. Međutim, uz ovaj trik više se nećete mučiti s guljenjem.

Salama, kobasica
foto: Shutterstock

Da bi kobasicu ogulili jednostavno i brzo, potrebno je da je prethodno malo navlažite. Za neke kobasice dovoljno će biti da samo pokvasite svoje dlanove, i da je tako mokrim rukama dobro protrljajte. Potom je zasecite na ćoškovima, i povucite celofan.

Ukoliko ovaj trik ne bude funkcionisao, verovatno je u pitanju tip kobasice ili salame sa malo čvršćom folijom.

Hrana, Nož, Kobasica, Kobasice, Daska, Seckano
foto: Profimedia

U tom slučaju se preporučuje da delikates koji želite da ogulite samo kratko provučete kroz vodu. Pokvašenu kobasicu tada ponovno protrljajte rukama i isecite na ćošku.

Ako su krajevi kobasice već izrezani, dovoljno će biti da samo povučete celofan, i on će se sam lagano odvajati od mesa.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:26

Najveća tajna u spremanju sremske kobasice krije se u jednom sastojku!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track