Foto: Shutterstock

Servirajte uz jogurt

PITA SA PEČURKAMA: Pravi se bez kora, a priprema ovog jela NE MOŽE BITI LAKŠA (RECEPT)

Žena
> 07:36h

Domaćice se svakog dana hvataju za glavu zbog toga što ne znaju šta da skuvaju. Tu smo da vam pomognemo pa zato predlažemo ovo ukusno i zasitno jelo.

foto: Shutter

Sastojci:

  • 300 g šampinjona
  • glavica crnog luka
  • 4 jajeta
  • 10 kašika brašna
  • 2,5 dcl kisele pavlake
  • peršun
  • prašak za pecivo
  • ulje
  • malo aleve paprike
  • so i biber

Priprema:

1. Sitno iseckani luk propržiti na ulju, dodati na listiće sitno seckane šampinjone, posoliti, pobiberiti i dodati alevu papriku. Kad se izdinsta, smesu ostaviti da se ohladi.

2. U ohlađene šampinjone dodati masu od umućenih jaja, pavlake i brašna, sitno seckanog peršuna i jedne kesice praška za pecivo.

3. Dobijenu masu sipati u prethodno pouljen pleh i peći na 175 stepeni oko 40 minuta.

foto: Profimedia

(Kurir.rs)

Bonus video: