Foto: Profimedia

IZGLEDA LAKŠE

ŽENA DOŽIVELA VRHUNAC SAMO KORISTEĆI SNAGU UMA: Mnoge dame ovo iskustvo nikada ne osete, a sada je otkriven JOŠ JEDAN NAČIN! VIDEO

Žena

Jedna žena tvrdi da je dostigla orgazam koristeći samo snagu uma. Naime, posle „tantričkog treninga“, ona očigledno može da dostigne orgazam bez ikakve genitalne stimulacije - što znači da bukvalno može da dostigne vrhunac razmišljanjem.

Novi izveštaj objavljen u časopisu "Sexual Medicine" navodno potvrđuje njene tvrdnje, pokazujući povećanje hormona povezanih sa orgazmom nakon njenog mentalnog iskustva.

foto: Profimedia

Vredi napomenuti da je drugi autor studije zapravo subjekt, žena po imenu Karolin Carski, koja prodaje onlajn kurseve zasnovane na tome da žene uče kako da „probude i uspostave dublju vezu sa svojom seksualnom energijom, ženskom suštinom i dubokom joni mudrošću ”.

Obično uzrokovan genitalnom stimulacijom, orgazam uključuje uzbuđenje nervnih puteva, što rezultira poplavom hormona i stanjem euforije. Neke žene tvrde da mogu kontrolisati i početak i trajanje orgazma kroz tantričku obuku, ali stvarni dokazi za to su ograničeni.

Međutim, postoje brojni dokazi da ljudi doživljavaju orgazam u brojnim scenarijima u kojima ga ne bi očekivali – bilo u snu, dok vežbaju ili jednostavno gledajući slike. Ovo sugeriše da postoji neka vrsta kontrole orgazma „od vrha prema dole“ koju naučnici još ne razumeju u potpunosti. U ovoj studiji slučaja, Carski je razvila sposobnost da izazove orgazam bez genitalne stimulacije, a višestruka biološka metrika je korišćena da bi pokušala da razume kako ona to radi.

foto: Profimedia

Uzorci krvi uzeti pre, tokom i nakon spontanog orgazma, luteinizirajućeg hormona, folikulostimulirajućeg hormona, slobodnog testosterona i prolaktina u njenoj krvi su upoređeni da bi se zabeležile bilo kakve promene. To je urađeno i u periodu kada je samo čitala knjigu kao kontrolu.

Prolaktin je posebno efikasan marker za kvalitet orgazma – povećanje prolaktina ukazuje na orgazam sličan onom izazvanom genitalnom stimulacijom.

Nakon 5-minutnog spontanog orgazma, nivo prolaktina u ženinoj krvi porastao je za 25 odsto, dok je 10-minutni orgazam povećao nivo za 48 odsto. Drugi hormoni nisu pokazali sličan obrazac, iako se luteinizirajući hormon povećao tokom 5-minutne sesije.

Ovi rezultati sugerišu da Carski može da izazove orgazam koristeći samo svoj um i tantričku obuku, što upućuje na to da, iako se većina orgazama postiže odozdo prema gore, bi bilo moguće koristiti fantaziju da izazove skoro identično stanje bez genitalne stimulacije.

Stvarni mehanizmi u igri ostaju složeni ples između mozga i nervnog sistema koji tek treba u potpunosti da se razume, ali godine obuke (barem prema Carskoj) u jogi i tantri mogu da obezbede stanje uma koje može da kontroliše orgazam - iako zvuči kao što je jedna metoda koja je sigurno lakša od drugih.

(Kurir.rs)

Bonus video: