VATROMET KAKAV NIKAD NISTE OSETILI! Ako niste čuli za TANTRIČKI S*KS pravo je vreme da saznate sve o njemu: Ovakav odnos svi žele!
Foto: Profimedia

Morate da probate

VATROMET KAKAV NIKAD NISTE OSETILI! Ako niste čuli za TANTRIČKI S*KS pravo je vreme da saznate sve o njemu: Ovakav odnos svi žele!

Žena -

Možda ste čuli da je tantrički seks ključ za najbolje seksualno iskustvo u vašem životu. Ali tantrički seks je često pogrešno shvaćen. Suprotno popularnom verovanju, to ne mora da bude zastrašujuće i ne morate da budete super fleksibilni, duhovni ili seksualni da biste uživali u njemu. Sve što vam treba je otvoren um i voljan partner (čak vam i ne treba partner).

seks, strast, par
foto: Profimedia

Prvo, šta „tantra“ znači?

Da bi odgovorili na pitanje šta je tantrički seks i kako ga praktikovati, trebalo bi da počenemo sa osnovama. Za početak, sanskritska definicija „tantre“ je „osnova razboja ili konca pletenice“. U suštini, tantra opisuje tkanje ili povezivanje tantričkih učenja ili tema kako bi se postiglo oslobođenje i prosvetljenje (više stanje svesti). Tantra se takođe može odnositi na svete tantričke tekstove i svete spise poznate pod istim imenom, ili na taj određeni žanr svetih spisa.

seks, par, strast, orgazam
foto: Profimedia

Veruje se da su ove tekstove i prakse podučavala božanstva i da su nastali u hinduizmu sredinom prvog milenijuma nove ere. U poređenju sa drevnim tantričkim tradicijama, koje se protežu hiljadama godina unazad, zapadnjačka shvatanja i učenja tantre imaju mnogo kraću istoriju i mogu se nazvati „neotantra“.

To je moderan pristup tantri koji se fokusira na lečenje traumatskih iskustava, duboko povezivanje čoveka sa njegovim telom i emocijama i rad sa seksualnim energijama (koja je u originalnoj tantri bila samo jedan deo prakse i obično je rezervisana za napredne studente).

seks, par, ljubav, strast
foto: Profimedia

Šta je tantrički seks?

- Tantrički seks je u suštini spora, meditativna seksualna praksa- kaže Kamil Luis, licencirani bračni i porodični terapeut specijalizovan za seks i veze. Tantrički seks opisuje svesniji pristup seksu sa ciljem da se osećate povezano, intimno i zadovoljno svojim partnerom umesto postizanja orgazma.

- To nije povezano sa ishodom, nema drugog cilja osim da budete prisutni i povezani sa svojim partnerom - kaže Devi Vord Erikson, osnivač Instituta za autentično obrazovanje tantre. Zanimljivo je da neke tantričke tradicije čak vide seks kao sredstvo za postizanje prosvetljenja.

seks, par, strast
foto: Profimedia

Budite dobro raspoloženi

Tajna tantričkog seksualnog iskustva van ovog sveta je jačanje svih čula.

- Predivan način da stvorite okruženje u kome ćete negovati sebe je da unapredite svako čulo tako što ćete prigušiti svetla, okružiti se prijatnim mirisima, ukusima koji će služiti kao afrodizijaci, podržati telo jastucima i podstaći kontakt sa partnerom i puštati muziku koja opušta i oduševljava- kaže Erikson.

Seks
foto: Profimedia

Samo pazite da vas muzika ne ometa jer je cilj stvoriti 'senzualnu čauru, tako da svu svoju pažnju, svest i fokus usmerite na ovo iskustvo'.

Meditirajte

Tantrički seks uključuje potpunu prisutnost tokom celog seksualnog iskustva, tako da praktikovanje meditacije pre može biti izvrstan način za opuštanje uma i tela. Upotrijebite aplikaciju za meditaciju na telefonu ili potražite na IouTubeu ako ste novi u meditaciji i trebaju vam neke upute.

Priuštite sebi ugodnu kupku

Još jedan sjajan savet za ulazak u „zonu“ pre praktikovanja tantričkog seksa je ritualno kupanje. Ispiranje ostatka dana i odvajanje vremena da budete sami mogu poboljšati iskustvo.

Seks, Poljubac
foto: Profimedia

- Boravak u toploj vodi pomaže da se opusti autonomni nervni sistem jer imitira boravak u materici- kaže Erikson. Obavezno dodajte eterična ulja ili začinsko bilje za vrhunac „luksuznog opuštanja“.

Probajte jab-jum poziciju

'Jab-jum' znači 'majka-otac'. Predivan je položaj za negovanje osećaja povezanosti jer fizički poravnava sve glavne tačke veze, a to su genitalije, srce i oči ili mozak – objašnjava Erikson.

Da biste ušli u jab-jum, spojite se sa svojim partnerom u sedećem položaju i prekrižite noge iza njegovih leđa tako da mu skoro sedite u krilu. Ovaj položaj vam omogućava da stavite ruku na srce vašeg partnera (aktivirajući njihovu srčanu čakru), vežbate sinhronizaciju daha i gledate se u oči.

seks
foto: Profimedia

Vežbajte usklađeno disanje

Samo disanje tokom solo meditacije može da učini čuda, ali napravite još jedan korak dalje praktično harmonizovano disanje, koje uključuje sinhronizaciju daha sa partnerovim.

- Ako ste uzbuđeni od dana, pod stresom ili ste nervozni, samo sedite i okrenete se prema partneru, slušajte kako se diše i uskladite s njime, a potom pustite da vaš dah zagrli njegovo lice ili uši. To je stvarno izvrstan način za povezivanje - kaže Luis.

seks, par, krevet
foto: Profimedia

Uspostavite kontakt očima

Ne samo da je dugotrajni kontakt očima tokom seksa super seksi, već je odličan i za fokusiranje na trenutak, partnera i to što se događa, a sve zajedno pojačava osećaj povezanosti s njim.

- Kad ostvarujemo direktan, produženi kontakt očima, to šalje poruku signalizira da je zapravo sigurno biti ovde, u vašem telu, i govori autonomnom nervnom sistemu da se opusti i bude prisutan - objašnjava Erikson.

seks, par, krevet
foto: Profimedia

Vežbajte joni i lingam masaže

Yoni ('maternica' na sanskrtu) predstavlja ženski reproduktivni organ (vaginu) i simbol je hinduističke božice Šakti, dok lingam predstavlja muški reproduktivni organ (penis) i simbol je hinduističkog boga Šive (Šaktin suprug).

Prema Eriksonu, joni i lingam masaže imaju za cilj da 'vrate energiju i životnu snagu u genitalije, izleče blokade ostale od raznih trauma i probuditi blaženstvo'.

Ovo zvuči kao međusobna masturbacija, ali u tantri je ova vrsta masaže mnogo važnija i treba joj pristupiti s poštovanjem.

Seks, Odnosi, Par
foto: Profimedia

Ako vaš partner ima penis, stimulišite ga polako i pažljivo, masirajući njegovu osovinu i istražujući njihove erogene zone. Ako vaš partner ima vaginu, koristite isti pristup i koristite različite tehnike trljanja da biste stimulisali klitoris i njihova unutrašnja žarišta.

Cilj obe vrste masaže je duhovno povezivanje, a ne nužno orgazam. Oba partnera, i onaj koji pruža i onaj koji prima, treba da vežbaju duboko disanje sve vreme i da budu prisutni – bez ometanja, posvećeni jedno drugom.

Otvoreno komunicirajte

- Važan deo tantričkog seksa je sloboda partnera, a samim tim i sloboda da jedno drugom kažu da im je dosta - kaže Evan Mekreri, seksoterapeut i nastavnik na Institutu za autentično obrazovanje tantre.

Seks, Veza
foto: Profimedia

Ako se osećate nelagodno u bilo kojem trenutku tokom seksa, lako ćete se odvojiti od tog iskustva, a to je ono što želite da izbegnete.

- Moć da prenesete ono što osećate je važna kako biste bili sigurni i ostali povezani sa partnerom, jer se brigom o sebi delom brinete i o svom partneru - objašnjava.

Oslobodite se očekivanja

Zapamtite, cilj tantričkog seksa nije postizanje orgazma, već intimno povezivanje sa svojim partnerom. Radi se o otpuštanju očekivanja i prihvatanju svih osećanja koja se mogu pojaviti.

- Ponekad imam neverovatne orgazme, drugi put prolazim kroz blokadu, plačem i puštam nešto iz detinjstva, ili možda moj partner ima nešto iz detinjstva, pa zajedno komuniciramo i razgovaramo o tim osećanjima- kaže Erikson.

Seks

Prednosti tantričkog seksa

Ako ste pročitali sve gore navedeno i još uvek niste ubeđeni da treba da praktikujete tantrički seks, pogledajte koje su njegove prednosti. Prvo, tantrički seks omogućava ljudima da postignu dublju svest o sebi i svojim željama i potrebama.

- Ako usporite seks, bilo sa sobom ili sa partnerom, primorani ste da pomislite: 'Vau, šta je stvarno dobro za mene?' Ne, 'Ono što su me naučili trebalo bi da bude dobro' - kaže Luis. Zagovaranje vaših želja i potreba, takođe, će povećati vaše samopouzdanje, kako u spavaćoj sobi tako i van nje.

Pored toga, tantrički seks vam omogućava da postanete povezaniji sa telom svog partnera i budete radoznaliji u vezi sa njim, stvarajući prostor za eksperimentisanje. Tantrički seks takođe može biti način da se rešite seksualnog stida, pa čak i traume. U nekim prostorima i zajednicama, seks je još uvek uglavnom tabu tema, i kao rezultat toga, uobičajeno je da se oseća nelagodnost kada se govori o tome.

par, seks
foto: Profimedia

Ali ništa nije prirodnije od seksa, i zapravo praktikovanje sporog, svesnog tantričkog seksa može vam pomoći da se oslobodite i budete ono što jeste, u seksu i drugim oblastima svog života.

- Jedna od najistaknutijih prednosti koje vidim je potpuno preoblikovanje stavova ljudi prema seksualnosti- kaže Erikson i dodaje:

- Umesto da bude ta mračna senka, seks postaje izvor inspiracije, radosti, povezanosti i oslobođenja, što je tantra.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Bonus video:

00:25

Susret Ksenije iz Bara i Nikole Lakić. Njih dvoje su u Parovima bili u šemi i imali su najduži seks u rijalitiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track