SAMO NATPROSEČNO INTELIGENTNI MOGU DA REŠE OVAJ KRATAK TEST: Pogledajte sliku, ako nađete ženu na njoj, čestitamo vi ste GENIJE!
Foto: screenshot

probajte

SAMO NATPROSEČNO INTELIGENTNI MOGU DA REŠE OVAJ KRATAK TEST: Pogledajte sliku, ako nađete ženu na njoj, čestitamo vi ste GENIJE!

Zanimljivosti -

Inteligencija je osobina koja je i danas jako teška za opisivanje, a u novije vreme psiholozi se manje više slažu da postoji nekoliko različitih vrsta inteligencije.

Svakako da je na osnovu jedne slike gotvo nemoguće zaključiti koliko je neko intelginetan, ali optičke iluzije zaista mogu da vam pomognu da zaključite da li vam mozak radi onoliko dobro koliko verujete.

Na fotografiji jeseni, koja je zaintrigirala mnoge korisnikke društvenih mreža, nalazi se jedna žena, a ako možete da je nađete na slici onda ste zaista jako inteligentni.

Optičku iluziju je objavila Jorg Dastervald koja je želela da pokaže talenat kameleona. Naime, već godinama uspešno „nervira“ svoje pratioce fotografijama na kojima se krije uz pomoć odličnih caka i trikova.

Dastervald se godinama uspešno bavi oslikavanjem tela. Takozvana tehnika kameleona joj omogućava da se sakrije na svakoj slici koju objavi na društvenim mrežama.

Popularni sajtovi fotografije na kojima se krije Jorg, nazivaju mozgalicama koje mogu da posluže kao test opažanja, pa čak i inteligencije jer vam treba oko sokolovo i strpljenje u analizi kompozicije slike da biste je pronašli.

Da li ste uspeli da nađete ženu na slici?

Bonus video:

04:09

AI protiv korone

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track