Otac Predrag Popović, Foto: Printscreen

GENIJALNA PRIČA

ČOVEKU SE ZAPALI KUĆA, A DVA GOLUBA... Ovu besedu poznatog SRPSKOG SVEŠTENIKA SVAKO MORA ČUTI, veoma je poučna (VIDEO)

Ovo će mnoge naterati da stave prst na čelo

Društvo

Predrag Popović je sveštenik Srpske pravoslavne crkve koji je od 2018. godine služi u Velikoj Plani, pri crkvi Svetih apostola Vartolomeja i Varnave, a biva postavljen i za starešinu crkve Vaskrsenja Svetog Lazara Četvorodnevnika, pri kapeli na gradskom groblju.

Ostavlja dubok trag u svakoj parohiji koja mu je bila dodeljena vredno radeći na njihovom obnavljanju, kao i putem govorničkog dara koji koristi za propovedanje Jevanđelja.

U početku besedi pri svojim parohijama, a nakon hodočašća na Ostrog početkom 2020. godine i u televizijskim emisijama, kao i putem društvenih mreža i Jutjub kanala.

Jedna takva beseda pojavila se na društvenoj mreži Tviter. Veoma je poučna i mnoge je naterala da stave prst na čelo. Ovde je možete pogledati u celosti:

On je ispričao kratku, poučnu pričicu.

- Čoveku se zapali kuća, a dva goluba stoje na grani i gledaju. I jedan ode i uzme u kljun malo vode i malo prospe na taj požar. I vrati se na svoje mesto. Pa pita drugi "pa što to radiš, šta to ima smisla. Ti u svoj kljun ne možeš da staviš više od dve kapi vode, a to ne znači ništa, ne možeš da ugasiš požar". Prvi golub odgovara: Dobro, ali neka se zna na čijoj sam strani bio ! Nek' se zna moj stav. Nisam sedeo pa rekao "šta ja tu mogu" i "ja tu ništa ne mogu, ja sam mali, ja sam uradio šta je do mene". E sad, kad bi svako uradio što je do njega, možda ne bi imali toliko požara - ispričao je otac Predrag Popović.

Komentari su se samo nizali.

- Jako poučna beseda. Svaka čast!

- Sjajno. Način na koji priča...

- Fantastičan je - komentari su ljudi.

Kurir.rs / S. T.

Bonus video: