Foto: Filip Plavčić

obratite pažnju

PRESTANITE S OVOM ODVRATNOM NAVIKOM: Kasirka za kupce imala jasan zahtev! SVI TO RADE, A TAKO JE FUJ!

Ludi svet

Radnica u supermarketu otkrila je odvratnu naviku za koju bi želela da kupci prestanu da je rade dok plaćaju na kasi. Žena tvrdi kako viđa da mušterije to rade svaki dan i moli ih da prestanu.

Podelivši svoja razmišljanja o toj navici s portalom "Leicestershire Live", anonimna žena otkrila je koliko kupaca stavlja svoj novac ili srećke u usta. Pozvala je kupce da se odreknu te navike koju ona doživljava svaki dan na poslu.

foto: Profimedia

Žena čak tvrdi da je videla kako kupci ližu novčanice pre nego što joj ih predaju u ruke. Sada je izgubila strpljenje s mušterijama zbog te njihove odvratne navike.

Rekla je da smatra kako je to strašno nehigijenski, čak i ako im je novac u ustima samo nekoliko trenutaka. Šokantno, bilo je slučajeva u kojima je osoblje bilo prisiljeno odbiti vlažne novčanice u korist suvih ili bankovnih kartica.

foto: Profimedia

Jedan od strahova je da bi stavljanje novčanica u usta pre nego što ih predate osoblju moglo proširiti koronavirus. Kasirka je pisala portalu:

"Kako bi ti kupci reagovali kada bismo počeli stavljati novac i njihove kartice u usta pre nego što im ih predamo? Reagovali bi s užasom i odbojnošću."

"Pa zašto onda kupci misle da je u redu da nama to rade? Ako se bilo koji klijent žali na ovo i želi razgovarati s menadžerom, menadžeri će nas podržati 100 posto. Molim vas, zauvek prestanite s ovom odvratnom navikom!", apelovala je kasirka.

foto: Profimedia

Naime, smatra se da je papirni novac prljaviji i ima više bakterija od WC daske, čak su i stručnjaci upozorili da ga nipošto ne treba stavljati u usta.

Nedavna studija koju je naručio "Money.co.uk" pronašla je 19 različitih bakterija na raznim britanskim kovanicama i novčanicama. To uključuje dve potencijalno opasne po život bakterije - Staphylococcus aureus (MRSA) i Enterococcus faecium (VRE).

foto: Shutterstock

Dr Pol Mejtvel, profesor mikrobiologije na London Metu, koji je vodio tim koji je sproveo istraživanje, rekao je da bi ljudi s kompromitovanim imunim sistemom mogli biti najviše izloženi riziku od rukovanja prljavim novcem.

Posetom ljudima u bolnici koji bi mogli biti osetljivi na infekciju, nakon rukovanja novcem, moglo bi nesvesno preneti bakterije koje su otporne na antibiotike.

(Kurir.rs/Net.hr)

Bonus video: