Foto: Starsport©

SAOPŠTENJE

FSS POKRENUO ISTRAGU: 5 fudbalera Novog Pazara učestvovalo u NAMEŠTANJU?! Oglasio se i klub: Igrači su spremni da idu na poligraf!

Fudbalski klub Novi Pazar oglasio se saopštenjem.

Fudbal

Fudbalski savez Srbije pokrenuo je istragu posle dojave iz UEFA da je utakmica 30. kola Superlige između Radnika i Novog Pazara bila "sumnjiva".

Tim povodom oglasio se i klub čije saopštenje vam prenosimo u celosti.

"Upravni odbor FK Novi Pazar potvrđuje da je dobio dopis od Fudbalskog saveza Srbije u kojem se iznosi sumnja da je pet fudbalera našeg tima navodno učestvovalo u nameštanju rezultata utakmice između Radnika i Novog Pazara odigrane 11. aprila ove godine, navodeći kao ključni dokaz da su padale kvote na kladionicama na dan utakmice u Surdulici.

Uprava FK Novi Pazar održala je sastanke sa pomenutim igračima, koji najoštrije demantuju da su uopšte igrali kladionicu, a još manje da su uradili nešto protiv interesa svog kluba. Igrači su izričiti da će angažovati advokate radi odbrane časti, ugleda i vlastitih karijera, koje su na ovaj način dovedene u pitanje.

Igrači su istakli i da su spremni da idu na poligraf i da će iskoristiti sve istance i u državi i van nje, da bi se utvrdila puna istina.

Upravni odbor FK Novi Pazar će takođe insistirati na utvrđivanju svih činjenica, jer postoji čitav niz nelogičnosti u pomenutim optužbama. Plašimo se da se iza ovoga krije namera da se Novom Pazaru oduzmu bodovi, i da se na taj način klub izbaci iz Superlige.

Te premije nisu bile nikada veće u istoriji kluba. Utoliko su ćudnije optužbe na račun pet naših igrača, posebno što se radi o časnim i poštenim momcima sa kojima klub nikada nije imao problema", piše u saopštenju.

foto: Pritnscreen

(Kurir sport)