FK NOVI PAZAR O NAVODIMA ZA NAMEŠTANJE REZULTATA: Plašimo se da neko pokušava da nas izbaci iz lige
Foto: Novi Pazar

Super liga Srbije

FK NOVI PAZAR O NAVODIMA ZA NAMEŠTANJE REZULTATA: Plašimo se da neko pokušava da nas izbaci iz lige

Fudbal -

Čelnici Fudbalskog kluba Novi Pazar saopštili su večeras da su od Fudbalskog saveza Srbije dobili dopis u kojem se iznosi sumnja da je pet fudbalera tog superligaša učestvovalo u nameštanju rezultata utakmice Radnika i Novog Pazara i da plaše da se iza svega krije namera da se taj klub izbaci iz Super lige Srbije.

Kako je saopšteno, kao ključni dokaz navodi se pad kvota na kladionicama na dan utakmice u Surdulici, a uprava kluba održala je sastanke sa etiketiranim igračima koji najoštrije demantuju da su se kladili, pogotovo da su uradili nešto protiv interesa svog kluba.

"Oni su izričiti u nameri da angažuju advokate radi odbrane časti, ugleda i vlastitih karijera, koje su na ovaj način dovedene u pitanje. Spremni su da idu na poligraf i da iskoriste sve instance i u državi i van nje, kako bi se utvrdila puna istina", navodi se u saopštenju Novopazaraca.

Meč Radnik - Novi Pazar odigran je 11. aprila u Surdulici, a domaći tim pobedio je sa 2:0.

"Upravni odbor Novog Pazara insistiraće na utvrđivanju svih činjenica jer postoji čitav niz nelogičnosti u pomenutim optužbama. Plašimo se da se iza ovoga krije namera da se Novom Pazaru oduzmu bodovi i da se na taj način klub izbaci iz Super lige", istakli su u pazarskom klubu.

Oni su dodali da su obezbedili sredstva za premiranje svojih igrača na svakoj utakmici u završnici prvenstva.

"Premije u istoriji kluba nisu bile veće. Utoliko su čudnije optužbe na račun petorice naših igrača, posebno što se radi o časnim i poštenim momcima, s kojima klub nikada nije imao problema", naveli su u superligašu iz Novog Pazara.

Novi Pazar u utorak od 16 časova gostuje lazarevačkoj Kolubari, u meču trećeg kola plej-auta za opstanak u Super ligi Srbije.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track