Foto: Shutterstock

MUKE NAKON PRAZNIKA

HIT RASPRAVA NA MREŽAMA: Šta radite sa tolikim jajima posle Vaskrsa? Neki pojedu po 60 KOMADA, a neki nose na OVO MESTO!

Društvo

Kako većina građana za Vaskrs ofarba gomilu jaja, nakon praznika mnogima ostane više komada jer ljudi ne mogu sve da pojedu. Stručnjaci upozoravaju da jaja mogu da se čuvaju u frižideru najviše sedam dana. Ipak, u danima posle Uskrsa građani se na mrežama pitaju šta ljudi rade sa tolikim jajima.

- Šta radite sa tolikim jajima posle Uskrsa? Sve pojedete? Ozbiljno pitam, mi pojedemo deset jaja mesečno u proseku, a ofarbala sam 20 - napisala je jedna korisnica ove mreže.

foto: Shutterstock

Ljudi su u komentarima pisali recepte raznih jela i salata koje spremaju ovih dana kako bi utrošili sva kuvana jaja.

- Ja generalno često jedem jaja mada više volim pržena. Za nas troje keva ofarba 50 komada. Na kraju preostala jaja iseckam na kolutiće posolim dodam malo ulja i sirćeta i sve se pojede za čas.

Odlično je predjelo pomeša se pavlaka sa renom i u sve to stave jaja isečena na kolutove. Začinite solju, bibreom i peršunom - piše u jednom komentaru:

- Ja sam ove godine ofarbala 10, a prošle 5. I to nam je puno - navodi se u drugom.

Ipak ima i onih koji sve pojedu pa čak i desetak dnevno.

- Kod mene ofarbano 60, u sredu već nema nijedno. Posle Uskrsa trošimo mesečno desetak komada.

foto: Shutterstock

- Četvoro nas je trošimo oko 20 jaja nedeljno. Ofarbala sam 27 jaja. Sve će biti pojedeno do srede. Svima nam je omiljeni doručak puter, hleb i kuvabna jaja.

- Pravim salatu od kuvanih jaja, sečem na kolutove red jaja pa začini so biber sirće može i ulje pa sve tako dok se ne iskoriste jaja odlična salata. Ipak u jednom komentaru piše da neko jaja nosi i na groblje.

- Sveštenik mi je rekao da ponesem na groblje - navodi se u komentaru, dok je jedna građanka napisala:

- Nas je baka učuila da ovih dana nakon Uskrsa kad se vidimo sa nekim da mu ponesemo jaje pa da se taj ostatak obično razdeli prijateljima i komšijama, ali se isto toliko dobije i nazad.

Kurir.rs