Foto: Marina Lopičić, Damir Dervišagić, Nemanja Nikolić

dinastija karađorđević

OGLASIO SE PRINC MIHAILO KARAĐORĐEVIĆ: U potpunosti podržavam odluku bratanca Petra da prenese svoje dužnosti i prava na Filipa

Društvo
> 12:11h

Princ Srbije i Jugoslavije Petar Karađorđević saopštio je juče da je "abdicirao" i svoja potencijalna prava preneo na brata kraljevića Filipa, a sada se tim povodom oglasio i princ Mihailo Karađorđević.

"U potpunosti podravam odluku svog bratanca Petra da prenese svoje dužnosti, prava i obaveze na Filipa. Duboko verujem da će Filip životom u Srbiji i svojim zalaganjem dati izuzetan doprinos našoj zemlji, našem narodu i našem društvu. Tokom proteklih godina imao sam priliku da se uverim u Filipove iskrene namere i istinsku brigu za napredak našeg naroda, u Srbiji i van nje. Ljubica i ja ćemo nastaviti, kao i do sada, da pružamo svoju podršku Filipu i Danici kako bismo zajedno radili na opštem dobru i napretku", napisao je Mihailo Karađorđević na Fejsbuku.

foto: screenshot Facebook

Podsetimo, princ Petar je naglasio i da je o svojoj "nepokolebljivoj odluci" zvanično obavestio i oca, princa Aleksandra i patrijarha SPC Porfirija.

IGRA PRESTOLA NA SRPSKOM DVORU! Princ Petar III Karađorđević odrekao se trona u korist ovog brata! Objavio i čega se ne odriče

"U interesu dinastije je da princ naslednik sa svojom porodicom živi u Srbiji, među našim narodom. A moj brat kraljević Filip je svoj život i život svoje porodice vezao za našu Otadžbinu, u kojoj se nakon devet decenija rodio i prvi muški član dinastije Karađorđević, naslednik mog brata, kraljević Stefan", naveo je Petar Karađorđević u saopštenju.

On je dodao da svoj život nastavlja u Sevilji, kao i da se ne odriče prava koja proističu iz prava na nasleđe imena, člana kraljevskog doma, titule Karađorđevića i drugih prava i obaveza koja zakon i tradicija daju i nalažu članu porodice.

(Kurir.rs)