Foto: EPA/JuanJo Martin, Nikola Anđić

armenulić za kurir

ALKARAZ JE TALENAT KAKAV SE U TENISU NIJE RODIO POSLEDNJIH 50 GODINA: Legendarni Srbin imao spektakularne reči za mladog Španca!

Poznati teniski stručnjak zadivljen šampionom iz Madrida, za najboljeg tenisera na svetu tvrdi da mora popraviti fizičku spremu

Tenis

Karlos Alakaraz je zaludeo svet! Mladi Španac koji imao samo 19 godina deklasirao je Nadala, Đokovića i Zvereva na mastersu u Madridu. Postao je senzacija, iako ima samo 19 godina. O njemu se priča i piše.

foto: Aleksandar Cile Jovanović

Cenjeni srpski teniski stručnjak Radmilo Armenulić analizirao je mladog Alakaraza za Kurir pred masters u Rimu i grendslem na Rolan Garosu.

- Alkaraz je nesvakidašnji teniser! Takav talenat nisam video u poslednjih 50 godina! Momak ima sve udarce, izvanredno se kreće, odlično servira, volej i drop šot su mu neverovatni. Zverev je u finalu bio u čudu! Španac je tako dobro igrao drop šot udarce da je izluđivao protivnika - rekao je Armenulić za Kurir, a onda analizirao meč Alkaraza i Đokovića u polufinalu:

- Novak je dobro igrao protiv njega, a ovaj dečko je imao svoj dan. Novak u trećem setu nije imao šanse, jer više nije imao snage.

foto: Profimedia

Rafael Nadal nije blistao u Madridu, kao i Novak Đoković.

- Obojica su bili povređeni! Nadal je imao povredu rebara, nije ni on bio 100 odsto spreman, kao i naš Novak. Kod Đokovića je bila neka bolest u pitanju, koju nam nije objasnio. A, sve to utiče na formu.

Kurir sport / A. Radonić