NOVAK TREBA DA STREPI OD NADALA, NE OD MEDVEDEVA: Armenulić upozorava Đokovića, ŠPANAC je u velikom naletu!
Foto: EPA/Dean Lewins, EPA/Rungroj Yongrit

opasnost

NOVAK TREBA DA STREPI OD NADALA, NE OD MEDVEDEVA: Armenulić upozorava Đokovića, ŠPANAC je u velikom naletu!

Tenis -

Zbog činjenice da neće moći da igra na turnirima u SAD jer nije vakcinisan, Srbin u ozbiljnom problemu

Radmilo Armenulić, poznati teniski stručnjak, smatra da Novaku Đokoviću opasnost ne preti od Danila Medvedeva ili Aleksandra Zvereva, već od Rafaela Nadala.

Radmilo Armenulić
foto: Aleksandar Jovanović

Bez dileme najveća pretnja po Novaka jeste Rafa.

Novak Đoković, Dubai
foto: EPA/ALI HAIDER

- Ono što je najopasnije u nastavku sezone od svega po Novaka, jeste da se Nadal dobro pokazao na ovim turnirima na betonu, jer je osvojio Melburn i Akapulko. Pošto igra sjajno na zemlji, a uskoro predstoje baš ti turniri svašta može da se desi. Ako osvoji Madrid, Monte Karlo i Rolan Garos, Nadal će biti prvi na svetu, a imaće i dve grend slem titule više od Novaka - analizira Radmilo Armenulić za Kurir.

Novak Ðoković zbog činjenice da ne želi da se vakciniše protiv kovida ima sužen izbor kada je u pitanje igranje na turnirima širom sveta. To je još jedna prednost Nadala koji će moći da igra u Indijen Velsu i Majamiju, jer je vakcinisan.

Rafael Nadal
foto: Profimedia

- Teška sezona sledi za Novaka. Stalno će morati da gleda gde može, a gde ne može da igra. A to onda znači da će manje misliti na igru. I to nije dobro. Mislim da neće moći da igra na turnirima u Americi, baš zbog toga što nije vakcinisan. Opet, pravila se menjaju iz dana u dan. Moraće da gleda neke alternativne turnire. Novak mora da igra, ne sme da pravi pauzu, jer običan trening nije isto što i mečevi - jasan je Armenulić.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track