UNIŠTIĆEMO JE*ENE RUSE! Viktorov klub POBEGAO U POLJSKU, a on postao prvi fudbalski reprezentativac koji je otišao u vojsku! FOTO
Foto: Profimedia/ Instagram/kornienko_vitya_

saigrači pobegli u Poljsku

UNIŠTIĆEMO JE*ENE RUSE! Viktorov klub POBEGAO U POLJSKU, a on postao prvi fudbalski reprezentativac koji je otišao u vojsku! FOTO

Fudbal -

Bivši bokseri, braća Kličko i teniser, Sergej Stahovski, najpoznatiji su sportisti koji su odlučili da se priključe vojnoj rezervi Ukrajine i stave se na raspolaganje za odbranu od Rusije, a pridružio im se i prvi fudbalski reprezentativac.

U pitanju je fudbaler Šahtjora iz Donjecka, Viktor Kornienko koji je na društvenoj mreži Instagram podelio fotografiju na kojoj pozira u vojnoj uniformi.

Dvadesettrogodišnji levi bek je ove sezone za Šahtjor igrao na 10 utakmica u Premijer ligi Ukrajine, a upisao je jedan nastup u Kupu, kao i dva u grupnoj fazi Lige šampiona.

Za seniorsku tim Ukrajine je debitovao u septembru 2021. godine i aktuelan je reprezentativac te zemlje.

On je odlučio da postane prvi reprezentativac koji je otišao da pomogne vojsci. Njegovi saigrači su napustili državu i trenutno se nalaze u Poljskoj, ali je on ostao.

- U Ukrajini sam, pomažem naoružanim snagama. Slava Ukrajini. Uništićemo je*ene Ruse! Slava Ukrajini - poručio je Kornienko.

On će volontirati, već je odneo zalihe hrane i ostalih potrebnih stvari vojsci i nastaviće da pomaže ukrajinskoj vojsci.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track