Foto: Printscreen/Facebook, Spc, Shutterstock

saobraćajne nesreće

SVEŠTENIK DRAGAN NIJE JEDINI POP KOJI JE STRADAO U NESREĆI: Starešina hrama u Inđiji poginuo na dan seoske slave pre 5 godina

Crna Hronika

Pogibija sveštenika Dragana Hadži Isailovića (43) ostavila je u šoku stanovnike mesta Svileuva kod Koceljeve, a pre pet godina protojerej Mile Stanković (48) iz Inđije, otac petoro dece poginuo je na putu Inđija - Sremski Karlovci.

Podsetimo, Mile Stanković bio je za volanom pasata koji se zakucao u "fijata" u kom su bili Aleksandar Blažev (45) i njegova majka Olga (78), koji su takođe nastradali u nesreći.

Dragan Isailović iz Svileuvefoto: Printscreen/Facebook

Da nesreća bude veća, Stanković, koji je bio starešina Hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene u Inđiji, stradao je baš na dan Svetog cara Konstantina, vraćajući se s liturgije.

- Prizor je bio jeziv. Ono nikad nisam video, tako strašno. Jedan automobil je završio na krovu, dok je drugi potpuno smrskan. Stvari iz kola su letele na sve strane, a tela su bila smrskana, jedva su ih vatrogasci izvadili - ispričao je tada jedan od očevidaca tragdije.

foto: SPC

Meštani su tada rekli za Mila da nije bilo čoveka koji ga je obožavao i da ih je njegova pogibija sve ostavila u tuzi.

- Bio je sveštenik za primer. Ne znam da li ima nekoga u Inđiji i okolini da ga nije obožavao i voleo. Toliko je dece krstio i mladih venčao da se ne zna broj. Svi su želeli da ih baš on krsti ili venča, zato što je bio tako dobar, sa umiljatim glasom, da se to rečima ne može opisati - rekli su meštani Inđije tada.

Mesto nesreće kod Inđijefoto: Slađana Stojanović

Kurir.rs