CELA INĐIJA PLAČE ZA SVEŠTENIKOM: Otac petoro dece poginuo vraćajući se sa liturgije
Foto: Slađana Stojanović

na dan svetog cara konstantina

CELA INĐIJA PLAČE ZA SVEŠTENIKOM: Otac petoro dece poginuo vraćajući se sa liturgije

Crna Hronika -

Jezivo Protojerej Mile Stanković (48), Aleksandar Blažev (45) i njegova majka Olga (78) poginuli u sudaru Stankovićevog „pasata“ i „fijata“ koji je vozio Blažev

INĐIJA - Protojerej Mile Stanković (48) iz Inđije, otac petoro dece, Aleksandar Blažev (45) iz Novog Sada i njegova majka Olga (78) poginuli su u direktnom sudaru „pasata“ koji je vozio Stanković i „fijata“ za čijim volanom je bio Blažev.

Kako Kurir saznaje, Stanković, koji je starešina Hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene u Inđiji, stradao je baš na dan Svetog cara Konstantina, vraćajući se s liturgije.

Smrskana tela

Tragedija se dogodila u subotu uveče na putu Inđija - Sremski Karlovci. Stanković se kretao ka Inđiji, a porodica Blažev ka Novom Sadu.

- Prizor je bio jeziv. Ono nikad nisam video, tako strašno. Jedan automobil je završio na krovu, dok je drugi potpuno smrskan. Stvari iz kola su letele na sve strane, a tela su bila smrskana, jedva su ih vatrogasci izvadili - kaže jedan očevidac.

Kako saznajemo, nakon liturgije u Hramu Svetog cara Konstantina i carice Jelene, Stanković je otišao na Banstolu, gde je kod temelja Hrama Blage Bogorodice prisustvovao parastosu s vladikom sremskim Vasilijem.

Omiljen u narodu

- Bio je raspoložen, kao i uvek. Kad se sve završilo, krenuo je kući. Nažalost, nije stigao - kaže jedan Stankovićev poznanik.

foto: Slađana Stojanović

Stanković je oženjen Goranom, s kojom ima ćerke Miru, Radmilu i Anastasiju, sinove Žarka i Gorana, i unuka Vuka, od ćerke Radmile.

- Bio je sveštenik za primer. Ne znam da li ima nekoga u Inđiji i okolini da ga nije obožavao i voleo. Toliko je dece krstio i mladih venčao da se ne zna broj. Svi su želeli da ih baš on krsti ili venča, zato što je bio tako dobar, sa umiljatim glasom, da se to rečima ne može opisati. I sam je imao petoro dece, a od najstarije ćerke (25) i unuka, koga je obožavao. Da nastrada baš na slavu hrama u kojem je bio starešina, to je nečuveno - kaže Aleksandar D. iz Inđije.

Biografija

DESET GODINA STAREŠINA HRAMA

Stanković je rođen u Šajkašu, a maturirao je na Bogosloviji Svetog Arsenija u Sremskim Karlovcima. Služio je u parohijama u Plavni, Baču i Futogu. U svezu klira Eparhije sremske primljen je 2004, a za paroha prve parohije u Inđiji postavljen je 1. novembra iste godine. Od 1. januara 2007. postaje starešina Hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene. Episkop sremski gospodin Vasilije proizveo ga je za protojereja 2009.

Kurir/Slađana Stojanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja