pritisci na srbiju

SRBIJA ĆE POSTATI BALKANSKI TAJLAND?! Jovanović: Pred našu državu može doći IZBOR OD KOGA SE NEĆEMO OPORAVITI NAREDNIH 50 GODINA

Evropska geopolitička zajednica je predlog nove platforme koja bi trebala da bude veza između EU, zemalja Zapadnog Balkana i Ukrajine, Gruzije i Moldavije.

Politika
> 16:28h

Ulazak u taj savez bi trebao državama koje nisu članice EU, da ubrza sam proces ulaska u EU.

Da li Srbija treba da uhvati tu šansu i pridruži se?

Milovan Jovanović, novinar i politički komentator, smatra da je ovo velika prilika za Srbiju i da mi sami nemamo drugu alternativu.

- Tu nema nikakvih zavera i to je velika prilika za Srbiju. Ja jesam veliki kritičar Briselske birokratije, ali moram da naglasim. Mi nemamo alternativu. EU bez obzira što nije onakva kakva je bila i dalje je za Srbiju najbolje moguće mesto. Imamo dve trećine robne razmene sa zemljama EU. U Srbiji je zaposleno 300.000 ljudi samo u zapadnim kompanijama, treba razmišljati i o tome - istakao je politički analitičar u Usijanju na Kurir televiziji.

foto: Kurir televizija

Voditeljku Silviju Slamnig interesovalo da li bi Srbija u tom slučaju trebala ranije da se opredeli.

- Srbija se opredelila. Ona je u UN osudila rusku brutalnu agresiju na Ukrajinu. Srbija je glasala za isključivanje Rusije iz komiteta za ljudska prava. Nije uvela sankcije Rusiji i to je zapadnim zvaničnicama jasno. Najvažniji političari u EU imaju razumevanja za to. Ukoliko budemo pred izborom "ili ili", potpuno je jasno da posledice neuvođenja sankcija Rusiji bi koštale toliko da bi se teško oporavili u narednih 50 godina. Postali bi balkanski Laos, Kamboča, Tajland ovog dela Evrope - rekao je politički analitičar.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video: