o slavnom tati

NA ISPITU NISAM ZNALA PITANJE O MOM OCU Milica Milša: Antonije bi bio ponosan na mene što igram Adu Kanački u IGRI SUDBINE

Kultura

Glumica Milica Milša publiku je osvojila ulogom Ade Kanački u seriji "Igra sudbine", koja se emituje na Prvoj televiziji. Zajedno s novinarima pre dve večeri gledala je 500. epizodu, u kojoj se prvi put pojavljuje velika Mira Banjac.

Uveliko se priprema i četvrta sezona ovog projekta, a Milica otkriva kako je nedavno proslavila rođendan, govori o odnosu sa suprugom Žarkom Jokanovićem, ali o svom pokojnom ocu i velikom književniku Antoniju Isakoviću.

foto: Promo

- Presrećni smo što nam se Mira Banjac pridružila. Mnogo volim ove ljude. Više od dve i po godine smo najgledaniji sadržaj na svim televizijama, što je velika obaveza da ne izneverimo milionsku publiku - kaže Milša.

Ekipa serije vam je nedavno napravila iznenađenje za rođendan. Da li ste to očekivali?

- Nisam. Mnogo sam se obradovala. Dobila sam tortu i cveće. Sve su uspeli da sakriju od mene.

Kako je bilo raditi s Mirom Banjac?

- Moji roditelj su se družili s Mirom i divili su se njenom talentu. Igrali smo i ranije u "Beloj lađi". Srećna sam što mi je ona tetka u serija. Svi smo se odmah zaljubili u nju.

foto: Zorana Jevtić

Ima li neka anegdota s njom?

- Ima. Na snimanju "Bele lađe" snimali smo u nekom zavodu, a tamo imate stepenice i kao da se penjete na treći sprat, a Mira se popela kao mlazni avion. Povikala sam: "Lakše, Miro", a za nju to nije ništa.

I Žarko Jokanović je igrao u "Igri sudbine". Kako vam se dopada njegova gluma?

- Žarkova neprevaziđena uloga je u "Užičkoj republici", a njegova replika: "Čiko, čiko, je l' sav ovaj lebac tvoj" i danas se citira. To je jedan ozbiljan film i sa svojih šest i po godina napravio je rolu za pamćenje. U "Igri sudbine" na kraju druge sezone odigrao je matičara i svi smo uživali i smejali se.

foto: Damir Dervišagić

Vaš otac je veliki pisac Antonije Isaković. Šta bi vam on rekao da može da pogleda "Igru sudbine"?

- Moj otac bi bio ponosan kao i svaki roditelj na svoje dete. U hiperprodukciji serija je najbitnije biti najgledaniji i najdugovečniji, što mi svako jesmo.

Šta biste voleli da se od njegovih dela još ekranizuje?

- Njegovi svi romani su pogodni za ekranizaciju. Antonije Isaković je bio jugoslovenski pisac kog su najviše ekranizovali. Na ispitu Film i TV drama dobila sam to pitanje. Profesor me je pitao koji je naš pisac najviše ekranizovan. Pomislila sam prvo na Acu Popovića i Ljubomira Simovića, ali i Kovačevića. Profesor Predrag Golubović se samo nasmejao. Nisam znala odgovor da je moj otac najekranizovaniji pisac.

Žarko Joksimović kaže da je ovo tek prva četvrtina serije. Da li stižete da radite i nešto drugo?

- Nemam vremena za odmor. Završila sam nedavno snimanje serije "Tunel" Lazara i Petra Ristovskog. Imam potpuno drugačiju ulogu. Uskoro ću snimati seriju "Mala supruga" po romanu Mir Jam, ali i film "Zaliv" u Crnoj Gori.

Da li je Ada u svakoj epizodi "Igre sudbine"?

- Nisam vodila računicu, ali mislim da jeste. Nema je samo u jednoj epizodi gde je ispala u montaži.

Hoće li po Adi jednog dana da vas pamte?

- Sigurno će me današnja deca pamtiti kao Adu Kanački. Meni to ne smeta i prija mi da je igram.

Mnogi taj lik porede s Kasandrom. - "Kasandru" nisam gledala. Bila sam fan "Esmeralde". Ona je spojila mene i Žarka, što je duga priča.

foto: Dragana Udovičić

Što me nema u BDP? Pitajte Juga Radivojevića!

Da li je lakše snimati seriju ili biti u pozorištu?

- Sve povrede koje imam su iz pozorišta, a nikad se nisam povredila na snimanjima.

Zašto vas nema u novim podelama u BDP?

- To je pitanje za našeg direktora (Juga Radivojevića, prim. aut.).

Kurir.rs, A. Grujić i Lj. Radanov

Bonus video: