Foto: Damir Dervišagić, Aleksandar Jovanović Cile

godišnjica

KUM LUKE BOJOVIĆA IZREŠETAN PRE 4 GODINE: Gale likvidiran pred ženom! Njegovo ime pominjano na suđenju Dijani Hrkalović

Crna Hronika

Dragoslav Miloradović (43), zvani Gale, inače kum Luke Bojovića, izrešetan je sa 15 hitaca pre tačno četri godine ispred svoje auto- perionice na Karaburmi u Beogradu, a njegovi egzekutori pobegli su na motoru "kavasaki", koji je nekoliko sati nakon toga nađen zapaljen u Zvezdarskoj šumi.

Miloradović je likvidiran u pola devet uveče, 28. maja 2018. godine, ispred svoje samouslune perionice u Višnjičkoj ulici, nakon što je izašao iz "mercedesa" i seo na klupu sa suprugom. Egzekutori Bojovićevog kuma određeno vreme pre likvidacije pratili su žrtvu i utvrdili njegovu svakodnevnu rutinu i kretanje, pa im je samim tim i plan bio dobro razrađen, a svaki korak dobro osmi[ljen.

dragoslav miloradovićfoto: Aleksandar Jovanović Cile

- Nepoznati napadači na crnom motoru "kavasaki" napavili su nekoliko krugova Višnjičkom ulicom, a zatim su ušli na plac na kom se nalazi perionica i iz automatskog oružja sa noćnim laserskim nišanom ispalili 15 hitaca u Miloradovića - podseća izvor i dodaje da je tada radnik perionice gurnuo u stranu Miloradovićevu suprugu kako napadači ne bi i nju pogodili.

Miloradovićeva supruga tada je istražiteljima ispričala da su sedeli na klupi i da je Dragoslav čitao vesti na telefonu kada su naišla dvojica muškaraca na motoru.

FOTO: Damir Dervišagić
FOTO: Damir Dervišagić
FOTO: Damir Dervišagić, PrintScreen
FOTO: Damir Dervišagić
FOTO: Damir Dervišagić
FOTO: Damir Dervišagić
FOTO: Damir Dervišagić

- Jedan je sišao, krenuo prema njima i gotovo odmah počeo da puca. Ubijeni je pokušao da pobegne, ali je teško ranjen pao, a napadač je prišao i nastavio da puca u njega - podseća izvor Kurira.

Ubice Bojovićevog kuma do danas nisu pronađene, a ono što se nagađalo jeste da je on još jedna žrtva rata između porodica Luke Bojovića i Slobodana Šaranovića koji datira od 2009. godine.

luka bojovićfoto: Fonet

Ubijeni Miloradović bio je kum porodice Bojović i prema rečima sagovornika, ostao je odan prijatelj Luki i njegovoj porodici, čak i posle njegovog hapšenja u Španiji. Bio je uz njih i brinuo se o njima, naročito otkako je Nikola Bojović 2013. godine ubijen, a Vuk Bojović preminuo.

dragoslav miloradović jedan od ljudi koji su nosili kovčeg nikole bojovićafoto: Aleksandar Jovanović Cile

Podsetimo, nakon hapšenja Dijane Hrkalović, nekadašnje državne sekretarke u MUP, pojavile su se informacije, da je Miloradović sa takođe ubijenim advokatom Dragoslavom Mišom Ognajnovićem, te 2018. godine, pričao o intimi Hrkalovićeve. O tome je bilo reči i na Dijaninom nedavnom suđenju.

- Nisam poznavala Dragoslava Ognjanovića ni Dragoslava Miloradovića. Bilo mi je strašno neprijatno što je osoba koja nije učestvovala u razgovoru dostavila moje fotografije. Bilo bi mi neprijatno i da su one dostavljene tužiocu, ali ne znam u kom je obliku materijal otišao ka njemu - navela je Dijana Hrkalović iznoseći odbranu u Specijalnom sudu, na optužbe da je naredila da se ukloni deo razgovora u kom Ognjanović i Miloradović razgovaraju o njenoj intimi. Podsetimo, advokat Ognjanović je ubijen u julu 2018. godin, samo dva meseca posle ubistva Miloradovića.

Sahranjen pored Nikole

Marija čitala govor

Lukina sestra Marija te 2018. godine održala je govor na sahrani Dragoslava Miloradovića i tako još jednom pokazala da su njihove porodice veoma bliske.

lukina sestra i majka nakon ubistva odmah došle do mesta ubistva na karaburmifoto: Damir Dervišagić

- Luka, Nikola i ja dobili smo našeg voljenog baticu. Tvoje gorštačko poreklo, moral, duh, snaga, hrabrost, postojanost, odanost, dostojanstvo, izrazita netrpeljivost za svaku laž, obmanu i licemerje odmah su pronašli svoje mesto u našim srcima i dušama. Ne mogu i ne želim da ti se obraćam u prošlom vremenu, i niko od nas to neće jer ti si, Galence, čovek koji je stvoren da živi večno. Današnji dan za nijansu teži od najtežih koji postoje u ljudskom životu provodimo u molitvama da Gospod bog tvoju besmrtnu dušu nastani nebeskim livadama i da si sa onima koje voliš, a koji su pre tebe otputovali. Sigurni smo da te je Džoni dočekao i da ste se raspričali, nećemo suzama da zamagljujemo put tvog odlaska, samo te molimo da nam ih sve izljubiš - pročitala je tada Marija, sestra Luke Bojovića.

(Kurir.rs)