Foto: Printscreen YT

NEVEROVATNO

OTAC ME UPOZORIO NA MUŠKARCE I ALKOHOL, ALI NE NA ŽENE I KOKAIN! Buntovna glumica menjala svet: Nju su pratili najveći SKANDALI!

Pop kultura
> 22:16h

Jedna od najkontroveznijih glumica Holivuda zasigurno je Talula Bankhed. Rođena je 1902. godine u Alabami u porodici koju su nazivali ’’aristokratijom Alabame’’. Majka joj je umrla nekoliko nedelja po porođaju, dok joj je otac bio uticajni političar Viliam Brokmen Bankhed, koji je nakon smrti supruge pao u depresiju i odao se alkoholu, te je o Taluli i njenoj sestri brinula njena baka.

Talula je od malih nogu bila slobodnog duha, nemirna i butnovna. Iako su joj članovi porodice bili protestanti, poslali su je u katolički manastir kako bi pokušali da smire njenu narav, što nisu uspeli. Još kao tinejdžerka je odlučila da napusti porodični dom, te odlazi u Njujork kako bih započela karijeru fotomodela. Za njeno ime se ubrzo i saznalo, a članstvo u Okruglom stolu Algonquin joj je omogućilo da se probije na Brodvej.

foto: Printscreen YouTube

Odlazi u Londom 1923. godine gde nastupa u brojnim pozorišnim predstavama, a za nju se sve više vezuje epitet slobodnije dame i hedoniste koja ne propušta nijedno životno zadovoljstvo, te se u javnosti hvali aktivnom konzumacijom marihuane i kokaina, kao i liberalnim pogledom na promiskuitetni život, kakav je i sama živela i to sa partnerima oba pola.

Osam godina kasnije odlučuje da se vrati u Ameriku, a njen povratak izaziva skandal u javnosti. Naime, Talula je otvoreno u jednom intervjuu govorila o svom promiskuitetu i moralnim posrnućima tog vremena, što je izazvalo bes porodice, ali i uticajnih ljudi koji su isticali konzervativizam kao stub društva, što je nju nateralo da se vrati u Englesku.

Od Amerike ipak nije odustala, pa se 1940. godine vratila i u Holivudu ostavila niz zapaženih uloga, da bi potom postala voditeljka koja je čitavu javnost zabavljala svojim skandaloznim ponašanjem.

foto: Printscreen YouTube

Bila je jedna od najlepših žena tog vremena, ali su se za nju vezivali i najveći skandali koje je Holivud zabeležio. Uživala je u zabavama i društvenim dešavanjima, posebno jer je svuda bila u centru zbivanja, te u mnogim slučajevima i zaslužna za odličnu zabavu na kojima se nije libila da javno pije, puši i koketira sa muškarcima, ali i ženama.

Udala se 1937. godine za glumca Džona Emerija, brak je trajao samo četiri godine, a njen bivši suprug je priznao da se razveo zbog Talulinih poroka.

- Dnevno popije i do tri flaše viskija, popuši sto cigareta, pije pilule za spavanje, a zatim pilule koje joj omogućavaju da se razbudi i fokusira – rekao je svojevremeno Emeri.

Upamćena je kao neko ko je rušio stereotipe i nije marila šta će reći narod, te je tako promenila brojne stvari po pitanju ponašanja žena u javnosti - nošenje pantalona, pušenje, biseksualnost, a neretko je preterano isticala i obline, te se dešavalo da se u javnosti i skine.

Govorilo se da je imala aferu sa Marlen Ditrih koja je za nju rekla da je ’’najnemoralnija osoba na svetu’’.

Talula je bila poznata i po svojim izjavama, a jedna najjasnije objašnjava čitav njen život.

foto: Printscreen YouTube

- Otac me je upozorio na alkohol i muškarce, ali ne i na kokain i žene.

U jednom trenutku je živela sa tri žene za koje se govorilo se da su u emotivnoj vezi, a zbog slobodnog i preteranog seksualnog života imala je nekoliko veneričnih bolesti zbog čega joj je i materica izvađena.

Kako prenosi "Republika", Talula jeste bila buntovna, slobodnijeg duha i poročna naročito za to vreme, ali je bila poznata i kao neko ko je veoma brinuo o drugima, imala je nekoliko dobrotvornih organizacija za pomoć deci, borila se protiv komunizma, polne i rasne neravnopravnosti, bila je aktivna u politici i podržavala je Ruzveltovu politiku. Preminula je u 66. godini.

- Niko ne može biti baš kao ja, ponekad i ja imam problem da to uradim - Talula Bankhed.

(Kurir.rs)

Bonus video: