VREMENSKA PROGNOZA

METEOROLOG ĐORĐE ĐURIĆ UPOZORAVA NA EKSTREMNE TEMPERATURE: Spremite se, stiže nam vreli talas, a evo i kada

Društvo

Prvi letnji dani donose nam i prvi tropski talas ove godine u Srbiji sa temperaturama i preko 35 stepeni.

foto: T.I.

Do kada će ovaj talas trajati, očekuju li nas uskoro tropske noći i kada se možemo nadati prijatnijim temperaturama proveravala je novinarka Bojana Vučićević, koja je razgovarala sa meteorolog Đorđe Đurić.

foto: Kurir televizija

- Iza nas je bila tropska noć na teritoriji grada Beograda, nije zabeleženo da je padala temperatura ispod 20 stepeni Celzijusa. Još uvek je rano da u kontinuitetu imamo niz tropskih dana i noći. Danas imamo malo osveženje, i vetar. U sredu nas očekuje smena sunčanih i oblačnih perioda. Može biti ređih pljuskova sa grmljavinom uz temperature od 26 do 31, 32 stepena Celzujisovih - rekao je za televiziju Kurir meteorolog Đorđe Đurić.

foto: Kurir televizija, Shutterstock

- I noći između srede i četvrtka jedan hladniji talas će se premeštati preko severa Srbije i doneće od severa ka istoku lokalne pljuskove sa grmljavinom. Četvrtak će biti dosta prijatniji. I onda nas u petak očekuje sunčano i pravo letnje vreme, ali neće biti ekstremnih temperatura, a takvo nas vreme očekuje i za vikend. Pred sam kraj meseca bi temperature mogle biti i do 35 stepeni Celzijusa.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video: