03:30

OVO JE PRECIZNA DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA! Meteorolog Ristić analizirao PO DANIMA izneo kakvo LETO nas očekuje

leto danas zvanično počinje

U JULU NAS OČEKUJE I DO 40 STEPENI! Meteorolog Ristić saopštio DUGOROČNU PROGNOZU ZA LETO: Trendovi ukazuju na ove pojave

Društvo -

Leto nam zvanično stiže danas u 11 sati i 13 minuta, a završiće se u petak, 23. septembra, u tri sata i tri minuta.

Vrućina, žega, leto, toplo vreme, sunčano
foto: Ana Paunković

Ipak, meteorološko leto počelo je još 1. juna i trajaće sve do 31. avgusta. Zanimljivo je da će i sledeće godine leto početi 21. juna, a onda sledi godina kada će nam najtoplije godišnje doba stići 20. juna.

I dok su, čini se, topli dani već stigli, postavlja se pitanje kakvo je vreme pred nama baš s početkom omiljenog godišnjeg doba za mnoge.

Ivan Ristić
foto: Kurir televizija

Upravo o tome tome u Jutarnjem programu Kurir televizije govorio je meteorolog Ivan Ristić koji je po danima analizirao kakvo vreme nas očekuje u narednom periodu.

Prognoza za nedelju dana

- Svi smo mislili da će leto doneti vrućine, ali to se ne dešava. Već je tokom noći bio nešto svežiji vazduh, poslepodne i uveče će biti kiše. Biće nestabilnije vreme. Sutra će biti promenljivo oblačno, kiša se očekuje u zapadnim i južnim predelima Srbije. U četvrtak će biti kiše, to će biti najhladniji dan. Od petka ide stabilizacija vremena i ponovo porast temperature. Za vikend može biti između 30 i 35 stepeni. U subotu popodne će eventualno pljuskova. Toplo vreme se nastavlja i na ponedeljak i utorak naredne nedelje, dok nas u sredu očekuje svežije vreme - rekao je gostujući u Jutarnjem programu Kurir televizije meteorolog Ristić.

Ivan Ristić
foto: Kurir televizija

Dugoročna prognoza

Meteorolog Ivan Ristić analizirao je i trendove i prognozirao kakvo nas leto očekuje.

- Za sada još uvek ima dinamike, na svaka tri dana idu naoblačenja i kiša. U julu će biti duži sušni periodi i najtopliji deo će biti između 20. i 30. jula. Prema trendovima vremena u poslednjih nekoliko godina 24. jul će biti najtopliji dan, kada se očekuje da temperatura dostigne i 40 podeok. Dobro je što je u junu dosta kiše palo i nema opasnosti od požara - rekao je Ristić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:05

Meteorolog Mihajlović otkrio kakvo nas leto očekuje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track