Foto: Pritnscreen/Instagram

ne propustite

BESPLATAN KONCERT VIRTUOZA NA HARMONICI PETRA MARIĆA: Obožava ga Novak Đoković, a sada će ga slušati i publika u BEOGRADU!

Kultura

Besplatni koncert brilijantnog harmonikaša i ambasadora kulture Republike Srbije, Petra Marića, održaće se u petak 24. juna sa početkom od 19 časova u Istorijskom muzeju Srbije, kojim se završava druga sezona ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Maestro Petar Marić, osmostruki svetski prvak u klasičnoj, virtuoznoj i elektronskoj harmonici, pokazaće publici sve mogućnosti i čari ovog instrumenta.

foto: Dragana Udovičić

Na programu su kompozicije Galijana, Vlasova, Angelisa, De Abreua, Albeniza i Dugića.

Osobenost koncerata u okviru ciklusa "Muzikom kroz muzej” je i izvođenje kompozicije iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu, biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije već u subotu 25. juna od 19 časova. Takođe, na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve i druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Podsećamo Petar Marić je dobar prijatelj sa velikim svetskim imenima među kojima je i naš najbolji teniser Novak Đoković, za koga ima samo reči hvale.

foto: Pritnscreen/Instagram

- Novaka sam upoznao preko mog kuma. Prvo sam svirao njegovom stricu Goranu kad je dobio blizance, a posle i njemu na nekoliko porodičnih okupljanja. On je jedan opušten momak. Najviše voli da mu sviram pesme Miroslava Ilića, ali on poznaje i sluša i drugu kvalitetnu muziku. Poslednji put na svečanom ručku posebno je tražio pesmu od Milana Vasića "Ja sam momče sa Kosova" - otkrio je Marić u gostovanju na Kurir televiziji.

Kurir.rs

Bonus video: