Foto: foto: Slobodan Sandic

projekcije

SMEŠI NAM SE VATERPOLO KLASIK: Srbija na Hrvatsku u četvrtfinalu?

Pobedom selekcije SAD nad nedoraslim Kazahastanom, rezultatom 17:4, vaterpolisti Srbije su i definitivno obezbedili direktan plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Budfimpešti.

Ostali sportovi

Srbija je prethodno teškom mukom savladala Australiju sa 6:5 i poslednji meč protiv Kazahstana biće bez rezultatskog značaja za delfine.

Amerika i Australija če u međusobnom duelu odlučiti o drugom mestu u našoj grupi.

Sad već kreću kalkulacije.

Protivnik Srbije biće pobednik susreta između drugoplasirane selekcije iz Grupe B i trećeplasirane iz Grupe A, a to će najverovatnije biti Hrvatska!

Naime, Hrvati su posle prva dva kola drugoplasirani u Grupi B, iza vodeće Grčke protiv koje su remizirali u prvom kolu.

U ovom trenutku Grci imaju znatno bolju gol-razliku jer su danas deklasirali Japan sa 18:7, dok je Hrvatska savladala poslednjeplasiranu Nemačku sa 13:9.

U poslednjem kolu Hrvatska će igrati protiv Japana, a Grčka će se sastati sa Nemačkom. Najverovatnije će gol-razlika odlučivati o pobedniku grupe, a za sada je ta gol-razlika na strani Grčke , + 7 u korist Helena.

foto: foto: Slobodan Sandic

U tom slučaju protivnik Hrvatske u doigravanju najverovatnije biće Gruzija

Crna Gora i Gruzija sada imaju po jednu pobedu i poraz na deobi drugog i trećeg mesta, iza vodeće Mađarske.

S obzirom da će Gruzija u trećem kolu igrati protiv Mađarske, a Crna Gora protiv poslednjeplasiranog Brazila, za očekivati je da Crnogorci na kraju budu drugi u grupi, a Gruzijci treći.

Jasno je da bi u duelu sa Gruzijom Hrvati bili veliki favoriti i ako sve bude prema očekivanjima, u četvrtfinalu bismo mogli da gledamo reprizu finala Svetskog prvenstva iz Kazanja 2015. godine kada je Srbija pobedom nad Hrvatskom osvojila svoju poslednju titulu na svetskog šampiona.

Kurir sport