Foto: Kurir.rs/B.R.

novi momenti

PAVLA NIKO NIJE TUKAO Oglasila se policija iz Prokuplja nakon što je deka najavio tužbu POVREDE ZADOBIO KAD JE PAO SA TRAKTORA?

Crna Hronika

Nakon što je Pavle Pavlović (73) iz Blaca rešio da tuži dva policijska službenika koja su ga, kako tvrdi, bez ikakvog razloga tukla, iz Policijske uprave u Prokuplju kažu da njegove tvrdnje nisu tačne.

Kako kažu u PU Prokuplje, policijski službenici su ga zaustavili dok je upravljao traktorom i tada je konstatovano da ima više od dva promila alkohola u krvi. Pošto je žalio na bolove kad je priveden odveden je u Dom zdravlja u Blacu gde ga je lekar pregledao. Prema tvrdnji u PU Prokuplje, Pavlović se žalio da je ranije pao sa traktora. Pošto je ustanovljeno da nema zdravstvenih prepreka vraćen je u policijsku stanicu i zadržan do jutra.

- Ističemo da nije uložio nikakvu pritužbu na rad policijskih službenika, a navodi koje je dao u Urgentnom odeljenju i pored toga što su u suprotnosti sa informacijama koje je dao policiji prethodnog dana biće ispitani i provereni - kažu u PU Prokuplje.

foto: Kurir.rs/B.R.

Pavlović i dalje ostaje pri svojoj tvrdnji te je angažovao i advokata koji će ga zastupati u tužbi koju je najavio protiv policijskih službenika.

Podsećanja radi, Pavlović je za Kurir ispričao da je sedeo na traktoru i čekao majstora, kad su mu prišla dva policijska službenika i tražila dokumenta. Krenuo je da ih izvadi, ali su počeli da ga udaraju i vuku. Jedan ga je udario u nos, a drugi po ruci. Na kraju su ga odveli u policijsku stanicu. Drugi policajci su ga navodno kasnije odveli do lekara u Dom zdravlja u Blacu, a zatim je vraćen u stanicu gde je proveo noć.

Mi smo se odmah obratili PU Prokuplje sa pitanjem o ovom događaju, ali nam je odgovoreno tek što je tekst objavljen. U tekstu smo napisali da policajci tvrde da je sam pao, a krajnji sud o ovom događaju daće nadležni sud.

(Kurir.rs/B.R.)