Foto: Profimedia

LEGENDA

OTAC MU JE BIO HOMOSEKSUALAC, NAŠAO SE NA SPISKU GOSTIJU LANCA PROSTITUCIJE: Buran život De Nira, doneo mu je ŠESTORO dece

Zbog uloge je slavni glumac učio da svira saksofon, ugojio se 25 kilograma, vozio taksi po Njujorku kako bi na setu izgledao što uverljivije u ulozi taksiste... Iako je napustio školu vrlo mlad, bio je predodređen za uspeh

Pop kultura

Glumac, režiser i producent Robert De Niro ima zavidnu karijeru, a potiče iz umetničke porodice. Majka Virginia Admiral bila je slikarka, a otac Robert slikar i pesnik. Njegovi roditelji rastali su se kad je imao samo 2 godine jer je otac navodno shvatio da je homoseksualac.

foto: Profimedia

Zbog filma 'Njujork, Njujork' učio je da svira saksofon, a zbog 'Razjarenog bika' trenirao je boks i ugojio se 25 kilograma pa mršavio i uverljivije prikazivao propast boksera. Što se tiče njegovog privatnog života, ženio se dva puta, a ima šestero dece s tri žene.

Rak prostate dijagnostifikovan mu je 2003, a kolege i prijatelji slali su mu brojne poruke podrške. Lečio se i vratio radu pa snimio još nekoliko filmova.

foto: Profimedia

Jedna od najbizarnijih stvari koja mu se dogodila bila je kad je javno navedeno njegovo ime u istrazi o lancu prostitucije u Parizu. De Niro se urotio protiv Francuske jer su ga fotografi uslikali kako izlazi iz kancelarije tužioca. Tada je za Le Monde rekao kako se više nikad neće vratiti u Francusku, ali i da će svim svojim prijateljima sugerisati da ne dolaze. Do 2011. se 'ohladio' pa je došao na filmski festival u Kan.

(Kurir.rs/Njažena)